Sök
Stäng denna sökruta.

Vilka är Extinction Rebellion?

För att kunna svara på den frågan måste jag gå tillbaka lite i historien. Världens samlade vänster har under mycket lång tid använt miljö-frågor som hävstång in i debatten för nå resultat för det egentliga syftet - avskaffa kapitalismen. Ända sedan 60-talet har vänstern förstått att miljöfrågan kunde samla olika slags vänster under ett paraply, en slags minsta gemensamma nämnare där olika grupper kunde enas som var oeniga om annat.  En av vänsterns problem har varit att man inte kunnat hålla sams utan delats i fraktioner. Miljöfrågan samlade allt från pacifister och hippies till Vietnamkrigs-motståndare, kommunister, maoister, sossar och anarkister. Dessutom har miljörörelsen erbjudit just det vänstern efterfrågat - en möjlighet att även rent livsmässigt ta avstånd just från...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon