Annika Strandhäll och den goda tonen

Kommer ni ihåg när Annika Strandhäll hotades med att fällas men Annie Lööf räddade kvar henne? Det var efter att Ann-Marie Begler avsatts som hon KU-anmäldes och sedan i och med haveriet med Transportstyrelsen ingick i de ministrar M, KD och SD tänkte fälla. Då kom en kampanj med namnet #backaannika.

Hon fick beklagligt nog sitta kvar men avgick senare på grund av personliga skäl. Men som en bumerang kom hon tyvärr tillbaka i höstas. 

För någon mer ovärdig ett så fint förtroendeuppdrag som statsråd finns inte mer än Morgan Johansson. Då och nu visar hon gång på gång hur lite hon hedrar uppdraget att representera landet men så blir det kanske när man inte har någon politisk bakgrund. Hon kom direkt från facket. Jobba som hårfrisörska gjorde hon inte många år och sedan gjorde hon som många sossar facklig karriär. Stefan Löfven plockade plötsligt in henne i regeringen 2014, hon kom från ingenstans in i den verkliga offentligheten även hon var fackpamp innan i Vision. 

Hon har inte kunnat hantera kändisskapet eller sitt jobb, tyvärr. Hur kan man annars förklara hennes Twitter-flöde, som mest liknar en av alla de troll Sveavägen 68 avlönar inför varje val? Det är pinsamt. Tyvärr verkar hon själv inte känna det. 

 

ak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Känner inte ens statsministern att hon för länge sedan gått långt över gränsen? Finns det ingen anständighet, ingen känsla över att som statsråd beter man sig respektfullt mot alla online? Man har inte samma frihet som vem som helst att slänga käft, man representerar alltid Sveriges regering. 

Men jag antar att det kommer finnas skäl att återigen skriva ett sådant här inlägg. Det är valrörelse nu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!