Biträdande rektor Linneas eftermäle

Rektor Linnea kallar hos sig offentligt och jobbade fram till förra året som rektor på Hammarkulleskolan men är nu biträdande rektor efter en omorganisation. 

Jag har tidigare skrivit om den enkät som skickas ut och som just hennes skola inte ens besvarade. Nu har årets kommit och där är resultatet tydligt – Hammarkulleskolan, som är en kommunal skola med extra resurser eftersom det ligger i ett utsatt område, ligger lägre på alla punkter än Göteborgs andra skolor i snitt. 

Frågan som infinner sig är – är det också friskolornas fel? Att hennes skola brister i kvalitet?

Kanske är det den friskolans fel som Rektor Linnea påstod begärde referenser på en elev och som startade ett mediedrev. Men när jag ville veta vilken skola som bröt mot lagen vägrade hon svara. 

Faktum är att hela drevet byggde på en enda sak – att Linnea Lindqvist påstod saker som aldrig verifierats. Och att hon som hatar friskolor inte skulle vilja hänga ut en skola som bryter mot lagen faller på sin egen orimlighet. 

Inte minst brister Rektor Linneas skola i att ge information om barnens utveckling från personalen, som ju den biträdande rektorn alltså bland annat ansvarar för eftersom det är en administrativ tjänst som bland annat hanterar schemaläggning, planering, uppföljning etc. 

Hon skrev nyligen en rapport. En hel rapport som hon vill påstå att hon gett ut helt själv eftersom det inte finns några uppgifter om vem som finansierat rapporten och vem som. formgivit och tryckt den. Att göra rapporter är ett stor arbete och något som kräver mycket tid och en del pengar. Men Linnea Lindqvists rapport har inga finansiärer, officiellt. 

Vi ska tro att hon som är en hårt heltidsarbetande skolledare på en skola i en utsatt förort gjort det på fritiden. 

Linnea Lindqvist har också tydligen lyckats spara ihop ett eget kapital som hon satsar på att på heltid opinionsbilda fram till valet. I Lärarförbundets tidning kunde man i februari i år läsa just det. 

Hon inleder med en som vi alla som varit många gånger i Almedalen vet, dyr resa till Visby i sommar. För Linnea gör ju det här helt på egen bekostnad, ska vi förledas att tro. 

Sanningen är förstås att någon har finansierat rapporten och förmodligen samma organisation finansierar nu hennes tre månaders heltid som opinionsbildare. Hon måste försörja sig, leva är inte gratis och opinionsbildning är sannerligen inte gratis heller. 

Vänstern ska vinna valet på skolfrågan har de tänkt och därför finns det uppsjö av källor och mycket pengar som satsas på just detta. 

Vem finansierar Linnea Lindqvist som opinionsbildare är frågan. 

Många har noterat den otroligt stora mängd inlägg hon gör i sociala medier även på dagtid och undrat över hur hon som jobbar heltid som biträdande rektor hinner det. 

Svaret kanske stavas fackligt? Hon är förtroendevald för Lärarförbundet Skolledare i Göteborg och enligt lagen har du rätt att arbeta fackligt på arbetstid. Det kanske är på det kontot hon bokför tiden? Jag är professionell opinionsbildare och vissa dagar twittrar hon mer än jag. 

Och det är kanske hos Lärarförbundet vi ska söka svaret på frågan vem finansiären av rapporten och hennes tjänstledighet hos?

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!