Search
Close this search box.

Statlig medias trovärdighet på spel

Länder som inte är demokratier har inte en mediebransch som är fri, en som inte kontrolleras av staten. Det är därför det blir ett smått absurt påstående från Sveriges Televisions många chefer när de i debatten vill göra gällande att just SVT och SR är någon slags demokratisk garant när det är precis tvärtom.  Det är den fria pressen, den som inte styrs och kontrolleras som av staten som garanterar demokratin. För om demokratin försvinner är den enda media som är kvar statens. Det har historien visat gång på gång, nu senast i Ryssland.  Att statliga radion Sveriges Radios redaktion för nyheter på andra språk än svenska, Radio Sweden, nu "råkat" felcitera Kristdemokraternas partiledare inte en gång utan tre...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon