Search
Close this search box.

Johan Lindeberg och Marie Antoinette

Den debattartikel som modedesignern Johan Lindeberg publicerade på Expressen för två dagar sedan har inte fått den uppmärksamhet den förtjänar.  Som så ofta när opolitiska personer kända för något helt annat ska ge sig in i debatten blir resultatet oavsiktligt underhållande. Tills man kommer till det här stycket och sätter något i halsen.  Läs det igen.  Om vi inte "skapar en ny inkluderande energi hamnar vi till slut i inbördeskrig. Det har ju redan börjat" skriver han.  Och han menar allvar, det är inte en metafor. Han syftar på gängkrigen och stenkastningen mot polisen. Jag har inte hört någon enda person kritisera honom för den här krigsretoriken. Seger eller död, till exempel. Det känner ni säkert igen, SD:s Mattias Karlssons bevingade ord...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon