Sök
Stäng denna sökruta.

Pensions-bluffen, del 1

Vänstern, både Vänsterpartiet och Socialdemokraterna, går till val på att först försöka måla upp en bild av ett Sverige där pensionärerna fått det sämre och sedan att de har de enda lösningen.  Det har varit tydligt hela året och särskilt efter gårdagens partiledaredebatt.  Men har pensionärerna verkligen det dåligt i Sverige? Stämmer det att folk som arbetat ett helt liv fått lägre pensioner och är fattigpensionärer, som Nooshi Dadgostar hela tiden hävdar? Det kommer jag gå igenom i det här inlägget.  Finanspolitiska rådet kom passande nog med en ny rapport i veckan, precis innan partiledardebatten. Tråkigt nog verkar ingen ha citerat den, allra minst programledarna. Som om de läst den kunnat ställa bättre frågor.  Som ni kan se klart och...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon