Så tog S makten över Polisförbundet

Polisförbundet heter polisernas fackförbund som bevakar deras intressen i politiken och debatten, och förhandlar löner. Det är polisens ansikte utåt och de har därför mycket makt över hur polisen framstår i media och vad de driver för frågor politiskt påverkar, liksom hur de reagerar på olika parters förslag. De är även remissinstans. 

Det är därför ett viktigt fackförbund, inte bara för poliser utan även för politiken generellt. Det har Socialdemokraterna fattat och i följande granskning kommer ni få se hur S tog makten över polisens kommunikation. 

….

Det inleddes i april 2014 när Emma Nilsson tog över rodret. Hon kom direkt från LO-förbundet Kommunal där hon arbetat som kommunikationschef i hela 7 år, det jobbet får du inte om du inte är sosse eftersom LO både ger pengar direkt till S och driver valrörelse och opinion för S. Deras före detta ordförande Tobias Baudin är nu partisekreterare. 

Av en händelse var det valår precis då och landets styrdes av Alliansen. 

Nilsson gick tillbaka till arbetarrörelsen 2017 och direkt till Kooperativa Förbundet, en allt jämt viktig del av sossarna. Nu är hon kommunikationschef på akademikerförbundet SACO, som en gång i tiden var ett rimligt förbund men som också tagit över mer och mer av sossar. Som Anna Ekström som varit ordförande. Idag driver de vänsterfrågor som kvoterad föräldraförsäkring. 

Emma Nilsson efterträddes av en annan sosse – Åsa Märs. 

Hon kom också direkt från ett annat fack som domineras av sossar idag, Unionen. Men hennes partitillhörighet blir tydligare med senare jobb, för efter Polisförbundet gick hon till sossetunga TCO:s nya tankesmedja Futurion. 

Sedan började hon jobba åt Stefan Löfvens förra arbetsgivare IF Metall. 

Idag har Åsa Märs det prestigefulla och tunga jobbet som kommunikationschef för hela LO. Det är hon som ska se till att LO vinner valet 2022 åt sossarna.  

LO satsar enorma pengar på opinionsbildning för sossarna varje år, ännu mer ett valår givetvis. Att de ger S kontanter är tyvärr den lilla saken, pengarna de själva satsar via LO centralt, alla deras anslutna fackförbund och inte minst ombudsmän och företrädare på arbetsplatser som varje val driver kampanj åt S är det stora bidraget. Hon ska samordna rubbet och sitter på en otroligt stor budget. 

Hon efterträddes av Jenny Engdahl Westbratt 2017. 

Givetvis är Polisförbundets nuvarande kommunikationschef också sosse.

Hon kom direkt från Gullers Grupp, sosse-PR-byrån och har jobbat som pressekreterare åt Socialdemokraterna. 

Som ni ser har sosse Engdahl Westbratt även jobbat på Lärarförbundet (som ju officiellt inte har någon politisk färg men båda lärarförbunden är i praktiken också styrda av sossar).

Hon var pressekreterare för Socialdemokraterna i hela fem år,  när såväl Mona Sahlin som Håkan Juholt var partiledare och hon var med att förlora valet 2010 med Mona Sahlin. Som gick till val på en regering med kommunister och krav på att USA skulle avveckla samtliga baser i Europa. 

Men det räcker ju inte med detta. Utan Polisförbundets kommunikationschef Engdahl Westbratt är gift med Lars Westbratt, som bara råkar arbeta åt justitieminister Morgan Johansson

När hon var pressekretarere var han politiskt sekreterare åt partiet under hela 14 år. Faktum är att han aldrig haft något riktigt jobb, han har bara jobbat åt sossarna. Och han har med undantag av en kort period över valet 2018 bara jobbat åt just Morgan Johansson. 

Det är faktiskt helt sjukt att detta är okej. Att Polisförbundets viktigaste post för opinion innehas av en person som är ansvarigt statsråds närmaste medarbetares hustru. Ett statsråd som alltså via sin statssekreterares samtal hemma i sovrummet kan styra och påverka vad Polisförbundet sedan tycker och tänker. 

Men det är ju inte det här sossarna menar när de vill ”utreda lobbyister” utan det här är helt normalt. Det är när moderater får jobb på privata företag som ska utredas. 

Korruptionen må var låg i internationella mätningar men det är bara för att de inte mäter sådant här. Hade de gjort de hade Sverige legat otroligt högt på listorna. Vi har inte ens en debatt om det. 

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!