Sök
Stäng denna sökruta.

Större problem än vi trott

Nyss släpptes en ny rapport om invandrares kunskapsnivåer jämfört med svenskars. Och det är ingen rolig läsning. Ni kan läsa hela rapporten här. Författarna skrev en DN Debatt ikväll. Slutsatserna är att Sverige är sämst i Norden. Invandrarna här har lägst resultat och skillnaden är störst mot svenskar. Detta sammanfaller också med att vi har störst andel utlandsfödda. Redan 2012 hade vi högst andel invandrare - 18 %. Nu har vi 25 %, en enorm ökning på bara 10 år. Skillnaden är stor i både läsning och matematik. Och resultaten i PIACC kommer bli ännu sämre pga den stora ökningen. Varför just invandrare i Sverige är sämre får vi just nu spekulera i men vi har tyvärr en otroligt...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon