Sök
Stäng denna sökruta.

Migrationsverkets prognos kom idag

Då och då släpper Migrationsverket prognoser över antalet ärenden av olika slag man beräknar att man får, ökningen i budget man behöver i så fall och så vidare.  Idag kom deras senaste.  I den utgår de från medel-scenariet för kriget i Ukraina att 80 000 personer kommer. Inte lika mycket som under förra migrationskrisen men det kan bli så för den högsta nivån är 200 000.  Redan nu behöver verket minst 9,8 miljarder extra i anslag till en redan hög budget.  I prognosen får vi också reda på att regeringen planerar att införa en ny lag som tvingar kommuner att ta emot en kvot av de ukrainska flyktingarna. Idag är regeln att Migrationsverket ansvarar för dem hela tiden de...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon