Nya tider på bloggen

Sedan jag startade bloggen i augusti 2014 har jag publicerat mer än 1600 inlägg. Mellan 250 och 300 inlägg per år exklusive pandemiåret. Jag har varit väldigt produktiv, för att jag älskar mitt jobb. 

När jag startade var den politiska bloggen i princip död, blogg var något influencers inom mode och inredning höll på med. Jag gjorde den relevant igen. 

Genom åren har fler och fler fria aktörer startat verksamheter. Allt från nättidningar till poddar har dykt upp utanför traditionella medier. Men jag var ganska ensam 2014-2015, i bemärkelsen utmanare av perspektiven i vanlig media. 

Ni är en hel del som hängt med mig sedan starten, andra har nyligen börjat läsa. Ni är 80 000 till 100 000 unika besökare per månaden i snitt. 

Gemensamt för er är att ni upplever att ni får något på min sajt ni inte hittar någon annanstans och jag är fortfarande unik på marknaden med många av mina avslöjanden. 

Det arbetet vill jag utveckla och fördjupa. Därför kommer jag inom kort att ändra min layout och samtidigt införa prenumerationer för sajten. För bara 59 kronor per månad kommer ni kunna få läsa alla mina granskningar, avslöjanden och artiklar. Vill man stötta sajten ytterligare kan man betala 99 kronor som Premium-kund, som i höst också kommer innebära att man får tillgång till nya produkter och tjänster exklusivt. 

Jag har tidigare försörjt mig mer som konsult men det jag brinner för är skrivandet och jag har därför bestämt mig för att satsa helhjärtat på det. 

Men ingenting är gratis och ska bloggen kunna leva även i framtiden behöver jag intäkter. 

Jag tar inte en krona från det offentliga, som public service som kostar 8 miljarder per år eller presstödet på nästan 800 miljoner per år som ni alla tvingas betala för i bästa fall medioker media. 

Jag hoppas att så många som möjligt av mina läsare följer med som prenumeranter och bidrar till att min röst kan höras i debatten många år framöver. 

För er som inte kan eller vill göra det – visst innehåll kommer fortsatt vara gratis men majoriteten kommer att ligga bakom betalvägg. Så det finns fortfarande skäl att följa bloggen men mycket kommer vara exklusivt. 

Med en betydligt större andel av mina intäkter från prenumerationer kommer jag kunna lägga ännu mer tid åt att gräva kring det som intresserar få och leverera fler och bättre grävjobb och avslöjanden än någonsin tidigare. Sajten kommer också professionaliseras och både ha snyggare form, bättre korr och mer se ut som och fungera som en nättidning.

Traditionell media behöver utmanas från höger och ni vet att jag kan leverera.

Följer ni med som prenumeranter bidrar ni till att min röst i debatten inte tystnar utan tvärtom kan höras ännu mer. 

Ni är alla en del av motståndsrörelsen. 

……….. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!