Göteborgs universitet och djurrättsterrorn

Mitt gamla universitet Göteborgs Universitet har nyligen uppmärksammats för att de betalat ett forskningsprojekt om kritiska djurstudier. Jag gick visserligen på Handelshögskolan men den är en del av GU.

Helt obrytt tar universitetet in vänsterextrema djurrättsaktivister i ett projekt som dessutom syftar till att indoktrinera blivande lärare att allt som har med djur att göra är fel. 

Bilderna ligger lite i oordning på grund av att jag fått dem, de låg bakom betalvägg.

Jonna Håkansson är den drivande personen på GU.

 

”Kritiska djurstudier” är ett ämne som hittats på nyligen och den första kursen i Sverige skapades 2013 av en vänsterextrem vegan vid namn Tobias Linné och som tagit sig från ett enda universitet till att bli ett slags eget erkänt forskningsområde. 

Som alla dourrättsextremister kallar han saker för tortyr och massmord. 

  • GU-CAS heter ett nätverk som Jonna Håkansson, genusvetare i grunden, startat och som just har ”kritiska djurstudier” som fokus. Enligt nätverket och teorierna bakom djurstudierna är att ”djurutnyttjande bidrar till sociala orättvisor” och deras ambition är bland annat att tvinga samtliga studenter på hela GU att äta vegansk mat.

Här ingår bland annat Helena Pedersen, som fördes 2021 fram av universitetet som en av de experter de inom utbildning hänvisar till, just inom kritiska djurstudier. Så centralt tycker GU att detta lilla extrem-ämne är, märkligt nog. 

Vänsterextrema djurrättsrörelsen har alltså lyckats inte bara få ett eget ämne utan dessutom få Göteborgs Universitet att betala ett projekt där personer från terroristerna i Djurrättsalliansen för skattepengar får indoktrinera blivande lärare.

Djurrättsalliansen är en av de mest våldsamma djurrättsgrupperna i landet. De använder maffiametoder som under hot om våld får företagare att skriva på avtal, de trakasserar bönder och deras familjer och använder våld och mordbrand. 

Många medlemmar har åtalats och dömts för en rad olika brott. 

Jonna Håkansson har varit talesperson för gruppen. 

Helt otroligt att ingen förrän nu satt stopp för det här. Det var inte en enda person tydligen som innan artikeln i GP protesterade öppet och sa att ”vänta lite, vi kan inte bevilja det här projektet hur goda intentionerna än må vara och vi kan inte heller släppa in en terrorklassad grupp i universitetets verksamhet”. 

Men nu är det ju verkligen hög tid att GU lägger ner det här helt sjuka projektet. Helst igår. 

……

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!