Sök
Stäng denna sökruta.

Ungdomsbrottsligheten under lupp

Idag släppte Kriminalvården en rapport om häktning och med fokus på psykiskt mående av de barn och unga som häktas. Men den gav också mycket bra annan information för alla som är intresserade av brottslighetsstatistik.  Ni hittar rapporten här.  Rapporten baseras på studier på 1 229 individer under 21 år som häktats under en 12-månadersperiod 2019-2020. De allra flesta som häktades var mellan 18 och 20 år. Bara 139 personer totalt var under 18 år.  Man kan också se att nästan 80 % av barnen bodde med sina familjer vid tidpunkten, det vill säga det var inte omhändertagna av Socialtjänsten. För ungdomarna var siffran 65 %. Bara knappt 15 % av barnen bodde på familjehem, hälften för ungdomarna.   ...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon