Lex Fredrik

Idag fick jag veta att den privatperson som blev skjuten i huvudet på Delta Gym på Hälsingegatan, mitt emot grundskolan Vasa Real full av hundratals 11-16-åringar, var en del av vår gym-gemenskap. 

Han tränade och jobbade på mitt gym Crossfit Nordic i många år innan han bytte till Delta och var en vän till många på gymmet. 

Han är tyvärr inte den första och kommer inte vara den sista oskyldig människan som mördats av hänsynslösa gängkriminella. Sverige har blivit farligt för vem som helst eftersom vårt lands stora antal gängkriminella ungdomar helt struntar i oskyldiga. 

Tidigare har uppgörelser i den undre världen framför allt tagits om hand i det fördolda, långt borta från oskyldiga. Men dagens kriminella uppvisar en helt unik form av hänsynslöshet – man bryr sig helt enkelt inte om någon annan råkar stryka med i jakten på att mörda en konkurrent eller före detta vän. 

Idag skjuts 40 % av alla som faller offer för dödligt våld, vilket är en ofattbart hög siffra och dubbelt så hög som 2011. 

Morgan Johansson har i åratal försökt att tona ner problemet och hävdar med en dåres envishet att det inte alls är några oskyldiga som dödas. ”Nej det är bara kriminella som dödar andra kriminella.”

Media har försökt så gott de kan att sätta fokus på kriminella som dödas genom snyftreportage och program om deras anhöriga, deras mammor. Trots att föräldrarna har ansvar över vad deras icke myndiga gör. Värst i klassen var det vidrigt smöriga reportage en reporter på Expressen gjorde över ett gängslödder som gruppvåldtagit en ung kvinna i en källare en hel natt och både lyckats få nästan obefintligt straff och dessutom skadestånd av staten. 

Tyvärr är det här tradition i Sverige. Mediekåren och vänsterpolitiker försöker konstant få det till att det är synd om de kriminella medan offren ignoreras och tigs ihjäl. De blir namnlösa. Tack vare sociala medier kan vi ge dem den uppmärksamhet de förtjänar nu. 

Vi pratar dessutom för lite om hur den genomsnittlige kriminella som skjuter folk på stan ser ut.

Att han, för det är nästan bara en han, nästan uteslutande är född i Sverige till utlandsfödda lågutbildade föräldrar i utsatta förorter och har bakgrund antingen i Somalia eller i Mellanöstern.

Inte sällan är pappan frånvarande, familjen är muslimsk och den ensamstående mamman har många andra barn. Utbildningsnivån är låg, man bor trångt i någon av de förortsgetton som har vuxit upp i takt med en urspårad invandring under 2000-talet. De har antisociala beteenden tidigt, klarar inte skolan och har ofta kontakt med Socialtjänsten i unga år för att mamman tappat kontrollen över sitt barn, oförmögen att vara en stark förälder. 

Förövarna är mellan 14 och 20 år, väldigt många under 18 eftersom gängen utnyttjar vårt pinsamma system av rabatter för kriminella och särskilt de under 18 som knappt får något straff alls. Gängkriminaliteten är i huvudsak ett etniskt problem orsakat av den okontrollerade invandringen av folk som hävdar att de är flyktingar och därför fått uppehållstillstånd. 

Med andra ord – gängkriminaliteten är ett resultat av politiska beslut genom decennier som oundvikligen lett hit. Rakt hit, när pappor nu skjuts mitt på dagen på sitt gym. När 12-åringar skjuts på bensinmackar. 

Regeringen har hoppats länge att valet inte ska bli en folkomröstning om våldet och att Sverige blivit ett farligt land. 

För Socialdemokraterna vet att de skulle förlora på det. 

Dags att se till att det blir just det. Valet 2022 ska inte handla om vare sig klimatet eller bidrag. Det ska handla om trygghet. 

Fredrik Andersson hette hjälten på Delta som utan en tanke på sitt eget liv agerade när en maskerad man stormade in på gymmet med en pistol och försökte övermanna honom, utan att veta att måltavlan också var gängslödder vars död bara hans familj och övriga i hans vidriga gäng hade sörjt. 

Låt inte hans död bli helt meningslös.

En Lex Fredrik borde vara en av valets frågor där Fredriks död leder till att skjutningar som sker i offentliga miljöer bland andra människor har en egen brottsrubricering med ännu strängare straff. En brottsrubricering likt ”särskilt hänsynslös grov våldtäkt”.

Som till slut inte infördes men tankegångarna var samma här.

Eller så borde Lex Fredrik helt enkelt handla om att kriminella måste börja avtjäna alla straff efter varandra. Som i Fredrik Anderssons fall hade inneburit ett straff för kanske vapenbrott, ett för mord eller dråp och ett straff för mordförsök mot killen han inte träffade när han sköt men som var måltavlan. 

Lex Fredrik borde också leda till att vi gör om Arvsfonden till en statlig offerfond vars uppdrag just blir att betala ut rejäla skadestånd till sådana som Fredriks familj. Han lämnade efter sig en fru och tre barn, mitt i livet, mitt i språnget. 

Arvsfonden har 600-700 miljoner kronor per år i avkastning som idag går mestadels till skit faktiskt. Till meningslösa projekt utan krav på resultat. Döda människors pengar borde istället göra verklig nytta. En statlig offerfond till offer för våld, terrorbrott, hemska upplevelser orsakat av fosterhemsplaceringar, felbehandlingar i vården, oskyldigt dömda som suttit inne, adoptioner som bevisats i efterhand vara resultatet av stulna barn. Ja, allt som det offentliga ansvarar för och brister i borde vara berättigat till rejäla skadestånd av staten. 

Som exempel fick offren för de islamistiska terrordåden i Paris ca 10 miljoner kronor var i kompensation av staten. 

Jag uppmanar Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Moderaterna att ta Lex Fredrik vidare in i valrörelsen. 

Handsken är kastad. 

………………….

Crossfit Nordic och Fredriks vänner där har uppmanat till en insamling till Fredriks familj. Vill du bidra kan du swisha till 070-7310637. Märk din gåva med Fredrik. 

Kan vara en bild av 2 personer och text

Kan vara en bild av 11 personer och personer som står

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!