Kulturministern och Muslimska Brödraskapet

Hon har knappt hunnit tillträda nästan, i politiska minuter räknat, innan hon rusade iväg och gjorde besök. Till landets främsta representanter för Muslimska Brödraskapet. 

Det uppmärksammade Sameh Egyptson på sin Facebook nyligen. 

Här ser ni Jeanette Gustavsdotter ihop med bland annat Mahmoud Kalfi och Khaled Ad-Dib.

Stockholms moské drivs av Islamiska Förbundet (IFIS) och har Khali som VD. Han utbildade sig till imam i Frankrike.  Skolan är Muslimska Brödraskapets internat i Frankrike. 

Redan 2003 hölls hatpredikningar i moskén, som blev moské redan 1995. 

2005 fick både moskén och politiker kritik av en muslim för att moskén drevs av Muslimska Brödraskapet men ändå fick framställa sig själv som representanter för alla muslimer i Sverige, då 400 000 personer. Idag är antalet långt över miljonen. 

Så sent som i somras predikade Khaled Ad-Dib om hatet mot judar.

Det är exakt som han skrev i artikeln – Socialdemokraterna har länge haft täta och nära band med just Muslimska Brödraskapet. Inte bara genom det avtal som skrevs mellan Tro och Solidaritet och Sveriges Muslimska Råd. 

Det är därför helt naturligt att Socialdemokraten Gustavsdotter givetvis fortsätter på inslagen väg och en av de första sakerna hon därför gjorde som statsråd var att etablera kontakt med organisationen. Hon följde sedan upp med ett sakråd om afrofobi, det andra området där landets islamister samlas kring.  

 

Johan Westerholm är en av de opinionsbildare som sysslat längst med kartläggning och granskning av islamister i Sverige och bland annat i den här artikel i Världen Idag går han igenom hur de etablerades i Sverige. 

Etableringen i Sverige skedde framför allt ur miljön i och kring Stockholms moské. 

Det är bara att dra en enkel slutsats att skälet till kulturminister Gustavsdotters stora hängivna intresse för just Stockholms moské i grunden handlar om att hon som Socialdemokrat måste befästa  de nära relationerna för att det utbyte av röster mot inflytande kvarstår.

Kulturbranschen krisar efter två år av orättfärdiga restriktioner som bland annat drabbat just dem mycket hårt. Det rådet ingen brist på saker för Gustavsdotter att göra direkt. Ändå prioriterar hon just det här. 

Besöket hos Muslimska Brödraskapets, kända för hatpredikningar, kvinnohat och antisemitism, handlar bara om att sossarna återigen ska försöka få så många av de muslimska rösterna som möjligt. Kosta vad det kosta vill. 

………..

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!