Sök
Stäng denna sökruta.

Tobaksfakta vägrar redovisa finansiärer

Jag tycker att en självklart reform som borde införts för länge länge sedan är att kräva att varje förening som mottar ens en krona i bidrag i stöd ska avkrävas att lägga ut sin årsredovisning på sin hemsida. Och att en hemsida också ska vara förutsättningen för att ta emot bidrag, bland flera regler.  Men vill du ha hemliga finansiärer är det i förening du ska jobba. Du kan ta emot pengar från skurkstater, Putin, bolag eller något annat och hävda att du är "ideell förening".  Som Tobaksfakta. Jag har skrivit om dem till och från under åren. När jag snällt bad att få se deras årsredovisning fick jag det här svaret:  Jag har nu frågat från vilka ställen...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon