Sossarna rundar demokratin med våra pengar

Som ni som följer mig vet gav regeringen Försäkringskassan redan i våras uppdrag att börja förbereda för den familjevecka som demokratin sa nej till sedan. De föregick demokratin och spenderade många tiotals miljoner innan omröstningen ens för att de inte har respekt för skattepengar och för att de inte på några villkor ville riskera att familje-valfläsket inte skulle hinnas med innan valet 2022. 

Jag har också skrivit att de gjorde samma sak med det bidrag de nu tänkt ge till pensionärer i valfläsk, de kallar det garantitillägg men det är ett bidrag. 

Nu kan man i Pensionsmyndighetens remissvar läsa summan. Inte i det ordinarie dock utan den märkliga reservation tre personer inklusive GD skrev då sossarna i styrelsen skrev det vanliga och som jag skrev om igår. 

Gararantibidraget som inte ens är beslutat om i riksdagen har redan kostat skattebetalarna 87 miljoner kronor. Och ändringen av systemen kommer kosta 202 miljoner kronor extra per år för 2022 och sedan 126 miljoner kronor per år. 

Sossarnas valfläsk kommer alltså ha orsakat kostnader på 87 miljoner kronor ens om det inte införs. 

Och 328 miljoner kronor på bara två år om det införs. Bara i administrativa kostnader. 

Sedan har vi ju själva kostnaden på 9,3  miljarder per år. 

…………….

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!