Sossarna på myndigheterna

Ett eget forskningsområde egentligen, de har så många ingångar. Inte bara att de politiserat utnämningarna av GD utan de passar på överallt för att de vet att ingen protesterar. Få i media är intresserade av att granska dem. 

Därför kan jag respektera särskilt när den GD som inte går i sossarnas ledband protesterar. Som Ann-Marie Begler som öppet petades för att hon inte ville vara en politruk och Annika Strandhäll drabbades inte av en enda konsekvens av det. Hon fick knappt kritik. 

Eller som nu när Pensionsmyndighetens GD satt ner foten och reserverat sig från myndighetens styrelses remissvar, dominerat av sossar. 

För det inlämnade remissvaret strök flera sidor av tjänstemännens version så att det skulle bli mindre kritiskt. 

Nedan ser ni bilagan som tre som reserverade sig skrev. 

Och det här beror ju på vilka som sitter i styrelsen som anmärkningsvärt körde över generaldirektören. Politiseringen av myndigheterna fortsätter med oförminskad styrka varje gång vi har en socialistisk regering och när borgerliga har makten sparkas mycket få och man tror naivt på att istället rekrytera oberoende. När det man måste göra är att städa efter varje socialdemokratiskt maktinnehav, på alla nivåer. Alla med deras partibok måste bort eftersom de bara är lojala mot Sveavägen 68, inte minst en valrörelse. 

  • Ingrid Burman är fd vänsterpartistisk ledamot och var landshövding i Kronoberg mellan 2017 och 2019 innan hon inte fick förlängt. 
  • Sven-Erik Bucht var som bekant landsbygdsminister 2014-2019 och innan dess mångårigt kommunalråd i Haparanda, för socialdemokraterna givetvis. 
  • Anita Johansson är förstås också sosse, hon har suttit i riksdagen under många år. 1979 till 2006 närmare bestämt. 
  • Wendla Thorstensson är politiker för regeringens stödparti Centerpartiet. 

Så här ser det ut på fler myndigheter. Försäkringskassan till exempel. En av de viktigaste myndigheterna för regeringen. 

De blev av med Ann-Marie Begler som inte lät sig detaljstyras och har nu en lättare person att styra uppenbarligen, annars hade de inte utsett Nils Öberg. 

Det ser lika illa ut på Arbetsförmedlingen, den andra viktigaste myndigheten för regeringen som varje val sätts på megafonservice att trumpeta ut hur fantastiskt bra det går.

  • Anders Ferbe är som bekant Stefan Löfvens efterträdare på posten ordförande för IF Metall när Löfven 2012 blev partiledare för Socialdemokraterna. Han är alltså sosse. 
  • Boel Godner är kommunalråd i Södertälje sedan en evighet och är också sosse. 
  • Ulrika Messing står som VD skrattretande nog. Hon är som ni vet före detta minister för Socialdemokraterna 1996 till 2006. 

Petra Sernulf jobbar på myndigheten Luftfartsverket och Anna Wallin Krasse har en bakgrund på statliga utbildningsföretaget Lernia. 

När ska högern vakna?

Det är inte rimligt att bara så och se på varje gång sossarna utser sina kompisar för att styra myndigheterna utanför den parlamentariska makten, en makt som består efter en valförlust. 

Städa städa städa. Måste mottot vara efter en valseger. Varenda person med sosseriets lojalitet måste få foten om vi ska kunna få någon rätsida på demokratin och dess institutioner. 

……

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!