Skattebetalarna sponsrar Putins propaganda

Det var lätt att gissa att när man söker lite grann på bidrag till ryska föreningar så dyker det givetvis upp, för i Sverige kan man inte driva en enda förening utan att den sedan ska ha rätt till bidrag. Tyvärr. Det så kallade civilsamhället är i till majoriteten lika med bidrag. 

Så givetvis har svenska skattebetalare i åratal försörjt olika Putin-apologeter i Sverige med bidrag. 

Kolla här bara på bidraget MUCF gett till Ryska Riksförbundet. 

 

Sedan 2011 har de fått bidrag på 3,8 miljoner kronor av MUCF. 

Vilka är då Ryska Riksförbundet?

73-åriga Lioudmila Siegel är ordförande för föreningen och förstår man inte vem hon står nära kan man ju alltid läsa Aftonbladet i en artikel inför det ryska valet, publicerad 18 mars 2018:

Enligt Frivärld är hon ett av naven för Kremls narrativ i Sverige. 

Trots detta intervjuade SvD henne så sent som för några dagar sedan. 

ABF har för övrigt haft samarbete med dem. 

Varför betalar svenska skattebetalare flera hundra tusen kronor per år till Putins apologet i Sverige är frågan. Och varför har MUCF beviljat en enda krona efter ockupationen av Krim 2014?

Men det är inte den enda föreningen som får bidrag. Vi har till exempel Sputnik som får bidrag av Luleå kommun, vars ordförande nu yttrat stöd för Putin och kriget. 

Men vi betalar även massa pengar till Rysk-Ortodoxa kyrkan i Sverige. Varje år får de ca 350 000 kronor i bidrag från Myndigheten för stöd till trossamfund. 

Cirka 4 miljoner kronor har totalt betalats ut till den ryska statskyrkan i Sverige. Pengar de givetvis inte ens behöver eftersom de får pengar från Ryssland och ryska regimtrogna som är medlemmar i kyrkan. 

Samma kyrka som välsignat kriget i Ukraina precis enligt tidningen Dagen. 

2019 började de bygga en ny kyrka i Västerås. 300 meter från ett flygfält. 

Kyrkan har aggressivt försökt ta över flera kyrkor i Sverige. 

Jag har aldrig förstått varför skattebetalarna ska finansiera religioner de inte är medlemmar i och varför olika etniska föreningar ska ha rätt till bidrag. 

Men mot bakgrund av kriget i Ukraina blir det ju ännu mer tydligt och nu återstår bara frågan: varför har inte bidragen återkallats ännu? Nu om någon gång måste de bli ett slut på finansierande av regimtrogna i Sverige, vilket många av de etniska föreningarna och kyrkorna tyvärr är. 

Avskaffa alla sådana bidrag men framför allt måste skattefinansierad rysspropaganda dras in omedelbart. 

……

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!