Vänsterpartiet i demonstration med Sovjethyllare

Alltid på fel sida historien. 

Det är Vänsterpartiet inofficiella slogan. Trots gott om försök att ignorera att de har riksdagens absolut smutsigaste historia. Skälet varför jag startade Radio Kamrat för över ett år sedan, jag har snart släppt 50 avsnitt, var just att jag ville ändra på det. I varje avsnitt tar jag upp svenska kopplingar till alla kommunistiska despoter jag tar upp. 

Igår var det 8 mars. Den kallas Internationella kvinnodagen och är framför allt vänsterns dag. Det beror på det enkla faktum att Internationella kvinnodagen instiftades av Lenin och Stalin. 1921 beslutade sovjetiska KomIntern att göra 8 mars till det, för att hylla de kvinnliga bolsjevikerna i Februari-revolutionen (enligt vår kalender är 23 februari då de kvinnliga fabriksarbetarna strejkade 8 mars).

Vänsterpartiet passade igår på att hylla sina gamla hjältar genom den här skylten och en man klädd i Röda Arméns uniform.

Själva symbolen för de över 50 miljoner människor som mördades av Lenin, Stalin och efterträdarna under Sovjetriket, som varade från 1917 till 1989. 

Gruppledaren för staden bekräftade att det var i deras tåg mannen med uniformen gick. Det är smaklöst och ofattbart historielöst alla år men särskilt just nu. När fd KGB-agenten Vladimir Putin än en gång vill införliva Ukraina i ett nytt slags Sovjet och krigar just nu. Ukraina slåss för sin frihet och Vänsterpartiet hyllar Röda armén. 

Lindblom kallar dem ”stolpskott”. Men de fick ändå gå i deras tåg. Tänk er vilket annat parti i riksdagen som hade jämförbara uniformer i sina tåg, nämligen nazisterna. Skulle de komma undan med att kalla dem stolpskott dagen efter? Det hade med rätta varit i varje media. 

Vill Vänsterpartiet att vi tar avståndstagandet på allvar skulle de ha kastat ut personerna från sitt tåg igår. Inte idag lampt kalla dem ”stolpskott” och ska saken vara utagerad. 

Röda Armén var själva grunden för revolutionen och blev grunden för att upprätthålla Sovjetunionens förtryck av sin befolkning som slutade med när man räknade samman det flera gånger högre dödssiffror än Hitler. 

Människor som svalt ihjäl, avrättades, torterades, plågades av sjukdomar och slavarbete tills de dog i Gulag eller alla de byggprojekt Sovjet startade och slutförde med hjälp av slavarbete via fångar. 

Det här är en annan Clara. Hon hette Clara Zetkin. 

Hon är inte en gullig liten tant. Tvärtom. Hon var tysk kommunist och förgrundsgestalt i det tyska kommunistpartiet och i ännu mer radikala Spartacus-förbundet. Samma gäng som mer kända Rosa Luxemburg var med i, en liten marxist-lenistisk sekt. De var aktiva under tyska novemberrevolutionen 1918 som inspirerades av bolsjevikerna men lyckades in. Clara Zetkin föreslog redan 1910 att man skulle ha en kvinnodag. 1921 valdes hon in i sovjetiska internationella organisationen KomInterns mäktiga verkställande utskott, syftet med KomIntern var att samla att kommunistiska partier i världen för att uppnå världsherravälde. Samma år beslutade just KomIntern att göra 8 mars till Internationella Kvinnodagen för att hylla världens kommunistiska kvinnor. Datumet valdes för att den 23 februari enligt gregoriansk kalender är 8 mars i vår och det var den dagen kommunistiska kvinnor i Februarirevolutionen 1917 gick ut och demonstrerade och strejkade. 

Zetkin gick i exil till kompisen Stalin på 1930-talet och dog i Moskva omgiven av sina bolsjevikiska kamrater. Samtidigt pågick Holodmor i Ukraina när Stalin medvetet orsakade 6 miljoner ukrainares död via svält och han skickade hundratusentals till Gulag. 

8 mars är en hyllningsdag för kommunistiska kvinnor. Inte för alla kvinnor, det är en efterhandskonstruktion. 

Clara Lindblom och hennes parti visar med önskvärd tydlighet att det gäller fortfarande. 

……

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!