Sök
Stäng denna sökruta.

Internationella kvinnodagen och Sovjet

Idag är det 8 mars och internationella kvinnodagen. Men dämpad, i år får den mycket liten uppmärksamhet. Tack och lov, tycker jag. För 8 mars instiftades av Lenin och Stalin. För att hylla de kommunistiska fabriksarbetarna som var kvinnor och deltog i Februarirevolutionen 1917. 8 mars är enligt vår kalender, i den ryska var det 23 februari. Det är sant att den tyska kommunisten Clara Zetkin tog initiativet, men det var Lenins KomIntern som gjorde 8 mars till 8 mars. Så varje år hyllar folk bolsjevikerna som mördade 50 miljoner människor den 8 mars genom att ”fira” den kvinnodag Lenin och Stalin av propaganda-syfte instiftade. Clara Zetkin var ingen gullig liten tant. Hon var en förgrundsgestalt i kommunistiska Spartacus-förbundet,...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon