Sök
Stäng denna sökruta.

Vindkraft i krig

Som ni säkert hört går Socialdemokraterna fram med Miljöpartiets dåliga idé om vindkraftverk till havs, som om det kommer lösa problemet när det inte blåser.  Som ni också vet efter att jag skrivit om det kommer svenska skattebetalare att få subventionera utbyggnaden för bolagen. Idag har Sverige en total elförbrukning på 140 TWh, deras mål är att initialt bygga upp 20-30 TWh havsbaserad vindkraft. Men med långsiktigt mål på 120 TWh, det vill säga nästan hela landets elförbrukning.  Alla som kan räkna förstår att med en så storskalig utbyggnad kommer stora delar av havsmiljön påverkas och att skattebetalarna subventionerar utbyggnad av energi som inte kommer ge el på vintern i någon större utsträckning. Alltså kommer vi exportera massor av...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon