Sök
Stäng denna sökruta.

En halv miljard i utdelning till staten

Tydligen ska vi prata om utdelning i tio år till om vänstern och media får bestämma så varför inte göra en liten undersökning, tänkte jag när jag läste att SVT försökt sammanställa vinsterna för de största skolbolagen.  Inför Agenda-debatten om skolan pumpade sossarna ut fler av sina lögner. Att de "glömt" grenen underskott för kommunala skolor och en lång hand ner i skattebetalarnas fickor var nog olycksfall bara.  Är då 4,6 miljarder i vinst särskilt mycket för en så stor verksamhet som skolor? Nä. Enligt SCB:s siffror kostade all skolverksamhet 304 miljarder år 2019. Vinsterna de fem största bolagen gjorde var 1,5 % av den summan.  Men låt oss för all del kolla på utdelningarna, som ju debatten handlar...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon