Sök
Stäng denna sökruta.

Rätt att inte lära sig svenska

Det är vad vi har gett alla som kommer hit.  Inte bara det, en livstidsrätt att inte lära sig svenska.  När man formulerar det så här blir det än mer tydligt och än mer absurt. Och det är alltså olagligt att inte efterleva detta som offentlig verksamhet. Rätten till tolk regleras nämligen i Förvaltningslagen §13: Noll begränsningar som ni ser.  Jag begärde ut kostnaden för tolk hos en av våra största bidragsgivande myndigheter, som har massa kontakt med utlandsfödda som kvalificerat sig för en massa bidrag eftersom dessa till största del inte bygger på inbetalad skatt. Utan på folkbokföring.  Totalt har Försäkringskassan betalat 217 miljoner kronor för tolkar de senaste 11 åren. Ungefär 20 miljoner kronor om året betalar...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon