Sök
Stäng denna sökruta.

Alla vill vara lobbyister

Skandalen kring Friluftsfrämjandets lobbychef har väckt nya frågor, åtminstone hos mig.  Varför vill alla organisationer idag vara lobbyister? Varför ska allt handla om politik? Kan det bero på att ju mer olika föreningar och organisationer får i bidrag, ju mer anställda kan de ha. Och ju längre ifrån medlemmarna kommer de. Aktivister, som vill jobba med sin hobby, lockas av föreningar med statsbidrag och andra slags offentliga inkomster som flugor till en sockerbit. Och fler och fler unga lever på sociala medier, går linjer som ska ge något slags mediejobb och drömmer om att bli kända influencers. När de växer upp ser de att aktivister, de får välavlönade jobb inte minst just i olika bidragsentreprenöriella branscher, som organisationer och...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon