Sök
Stäng denna sökruta.

Aktivister i Göteborg trakasserar handlare

Sedan den nya tobakslagen infördes har det som bekant blivit svårare att få sälja tobak än att bli statsråd. För har du betalningsanmärkningar kan du bli miljöminister eller till och med statsminister men inte bli beviljad tillstånd för att sälja snus och cigaretter.  Den nya lagen har öppnat för en aldrig tidig skådad öppnad dörr av tjänstemannaaktivism när kontrollanterna på tillståndsavdelningarna på kommunerna plötsligt fick informella tobakspolistitlar.  Och en av de kommuner som utnyttjar detta värst är Göteborg.  De har dessutom listigt nog roffat åt sig tillståndskontrollerna i närliggande kommuner för att bygga sig ett geografiskt mycket större kungarike att utöva de kontroller de har juridisk rätt att göra som mer och mer liknar inkvisitionen av godtycke och fria...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon