Friluftsfrämjandet kallar kärnkraftsivrare pedofiler

Är man lobbychef är det man skriver online alltid jobbet. Jag jobbar själv med lobbyism. Ingenting kan ses som privat i sociala medier.

Idag gick Friluftsfrämjandets lobbychef till attack mot alla som gillar kärnkraft och han sparade inte på krutet – han kallar oss pedofiler.

Inte nog med det. Alla som gillar kärnkraft är våldtäktsmän.

Han förtydligar sedan att han syftar på att ha samtal om den fossilfria av IPCC rekommenderade effektiva och driftsäkra energikällan kärnkraft är ”som att ta vettiga samtal med våldtäktsmän”.

Fd miljöminister Bolund gillade inlägget.

Al-Qassam är inte bara lobbyist för Friluftsfrämjandet, han är en mycket välkänd person i miljö-Sverige. Han är ingen duvunge i sammanhanget.

Han började på Malmö kommuns invandrarservice.

Sedan pluggade han bl a miljövetenskap. Och gjorde snabb karriär från mångfaldssamordnare till miljöguru. Via gig på Länsstyrelsen till PUSH, ännu en statligt finansierade bidragsentreprör som det offentliga slänger pengar på.

Han startade även en miljöpodd.

Och han satt i juryn som utsåg Greta Thunberg till pristagare i SvD:s klimattävling för unga. Det var så mannen som byggde upp klimatstrejken hittade henne och som jag skrivit om en del. Det var inte hennes idé.

I höstas innan Bolund avgick beslutade ni han om en fördubbling av anslaget till Al Qassems Friluftsfrämjandet.

2018 satt han i Klimatriksdagen med Thunbergs mamma Malena Ernman, bidragsentreprenören Johan Ehrenberg och Rebecka Le Moine, Miljöpartiet.

Givetvis har statlig media hjälpt att bygga hans karriär.

Med andra ord, han är inte ny, han är inte längre en ungdom och han är en makthavare. Att han skriver så där om kärnkraft är därför obehagligt och djupt upprörande. Enda syftet är att demonisera politiska motståndare och förfula debatterna. Och han har yttrat dem i tjänsten. För privat finns inte online om man är lobbyist.

Om jag vore medlem i Friluftsfrämjandet hade jag gått ur.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!