Search
Close this search box.

Dolda subventioner av vindkraft till havs

Ni har hört det till leda. Påståendena att kärnkraft stängdes på grund av marknaden och att vindkraften bär sig själv. Båda är rakt av lögner. Kärnkraften var ett politiskt beslut och vindkraften byggs med hjälp av storskalig statlig subventionering på olika sätt, genom decennierna.  Nu har regeringen i hemlighet smugit in ytterligare dolda subventioner.  Den havsbaserade vindkraften är i debattens centrum nu, få vanliga personer ser något annat än förstörd skärgård men politikerna tycker konstigt nog att förstöra naturvärden går fint bara det är fula vindkraftverk. Samma politiker som vill skydda all natur från att få användas inklusive bygga ens en parkbänk på.  Läser man det finstilda i rapporten "Systemutvecklingsplan 2022-2031" som Svenska Kraftnät släppt kan man läsa det...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon