Media säljer valfläsket

Idag slog sossarna på stora trumman. Det är valår och de har redan innan börjat med valfläsket. En av de ”segrar” kamrat Nooshi Dadgostar påstod att hon fixade i höstas för att rösta för Magdalena Andersson var högre pensioner. Vänsterpartiet, för att de är ett extremparti, är inte medbjudna i Pensionsgruppen som styr landets pensioner. 

Men eftersom Socialdemokraterna vet att de inte får med sig Pensionsgruppen har de helt sonika som Socialdemokraterna alltid gör hittat på ett sätt ändå – de rundar den. Och kallar ett bidrag en pensionshöjning fast det tekniskt sett är ett bidrag. Det tas direkt från statsbudgeten och ligger därmed utanför pensionssystemet. Abrakadabra som kan S presentera ”högre pensioner”. 

Media är aldrig svårflörtade utan har under dagen kablat ut pressmeddelandet från Sveavägen 68 – pensionerna höjs, mamma mia här kommer skatteåterbäringen! 

Svenska Dagbladet skriver ”en miljon pensionärer ska få höjd pension”.

DN skriver ”1000 kr mer till de med lägst pension”.

Aftonbladet tar i med EXTRA och ”så mycket mer får pensionärerna”.

Och även Expressen tar i med EXTRA och ”ska få pension”. 

Enda nyanserade meningen är otippat nog Dagens Nyheter som under rubriken har ”föreslår”. 

Samtliga stora medier har rapporterat om ett förslag som saknar 175 mandat säkra röster i riksdagen som om det vore ett fattat beslut. 

När sanningen är att S, V och MP skulle ÖNSKA att deras förslag går igenom. 

Men för att en miljon pensionärer ska få ett särskilt konstruerat bidrag som rundar Pensionsgruppen och som kallas pension fast det inte är det måste riksdagen således rösta och vänstern behöver minst Centerpartiet rösta ja. Det var ju därför JÖK-en kom, för att S, V och MP inte räcker.  De har 144 röster. 

Detta extra bidrag har Socialdemokraterna precis som de gjorde med den familjevecka som aldrig infördes ändå beslutat att myndigheten ska börja förbereda för, helt i strid mot de demokratiska riktlinjer och beslut som finns att först fattar riksdagen beslut och sedan kan man bemyndiga myndigheter att börja organisera. 

Notera datumet. 

Bidraget till pensionärer ska betalas ut två veckor innan valdagen. Om inte detta är själva modern av valfläsk vet jag inte. 

Att garantitillägget inte är pension förtydligas bland annat i en text i Expressen. Där kan ni se den här faktarutan som tydligt visar att vem som helst som är pensionär och som tjänar lite ska få det, skattefritt. 

”Pensionärer som har en månadsinkomst på 11 846 kronor eller mindre får maxbeloppet (red.anm 1000 kr skattefritt per månad). 

Det är intressant att förslaget ska låta som om det bara går till pensionärer som har pension när sanningen är att många som ligger på de lägsta nivåerna inte har det. 

Gruppen som har det vi kallar Äldreförsörjningsstöd. Det är socialbidrag för äldre, när en person på socialbidrag/försörjningsstöd fyller 65 år blir han eller hon automatiskt Pensionsmyndighetens skyldighet och försvinner från kommunens budgetansvar. 

Som jag visade i ett inlägg i höstas ges idag 95 % av hela budgeten för Äldreförsörjningsstöd till utlandsfödda. 

Vi har en Pensionsgrupp som fungerat väl för Sverige. Vi har ett av de mest robusta och säkra pensionssystemen men detta struntar Socialdemokraterna nu i för att de har ett val att vinna. Om Centerpartiet eller något annat parti röstar ja till det här förslaget betyder det två saker – de är okej med att Pensionsgruppen och landets pensionssystem urholkas och blir meningslöst samt att de gärna ger Socialdemokraterna gratis valfläsk. 

De nästan 10 miljarder per år detta kostar är en enorm kostnad. En kostnad som makthungriga sossar gärna skickar till skattebetalarna som just nu håller på att betala in till det pensionssystem de själva rundar genom förslaget. 

……….

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!