Tyska MP utreds

 

I Tyskland heter Miljöpartiet Die Grünen och är till skillnad från svenska MP framgångsrika. Största delen i MP:s gröna grupp i parlamenetet i Bryssel består av tyskar. 

De har just nu utrikesministerposten i den tyska koalitionsregeringen och därför är det uppseendeväckande att Berlins åklagare nu utreder inte bara henne utan hela partiledningen för Die Grünen. 

Skälet är att partiledningen betalade ut bonusar till sig själva och sina medarbetare i staben för det jobbiga i att behöva jobba hemifrån pga pandemin och de restriktioner de själva var med och beslutade om. 

1500 euro per person gavs bort, det vill säga ca 15 000 kronor. 

Otippat att inte svensk media uppmärksammar det här ändå, de som brukar skriva om miljörörelsen och Miljöpartiet inklusive när Die Grünen nått framgång. I april spådde till exempel SvD att Annalena Baerbock kunde bli ”den nya Angela Merkel”. 

Skaraborgs Allehanda kallade i ledare Centerpartiet för Sveriges Die Grünen.

 DN har kallat dem mäktigast. Det råder alltså ingen brist på artiklar om Die Grünen när det gäller framgång. Men när det häpnadsväckande att hela partiledningen utreds för brott, då är det tyst. 

Så man får följa den här historien i utländsk press alltså om man även vill veta fortsättningen. Om åtal väcks mot partiledningen inte ens ett år efter de vann valet och fick bilda regering är det ju en häpnadsväckande nyhet. 

Stay tuned. 

…………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!