Sossarna utnyttjar ännu en myndighet

I november skrev jag ett inlägg om att Socialdemokraterna redan i juni gav Försäkringskassan uppdrag att börja förbereda för den familjevecka de tänkt muta sina väljare med 2022 men som i november visade sig inte alls införas eftersom borgerligheten budget vann. 

Så får man inte göra. 

Men ingen verkar bry sig även efter jag avslöjade det för jag har inte sett någon följa upp det.

Att lägga tiotals miljoner på att förbereda myndigheter för politiska förslag som inte ens klubbats igenom demokratiskt är…..odemokratiskt. Socialdemokraterna använder skattebetalarnas pengar och myndighetens resurser för sin egen valrörelse. 

Nu har de gjort det igen. 

De påstår att de höjer pensionerna för de fattiga pensionerna när det så kallade garantitillägget införs. Problemet är just att det inte finns någon majoritet i riksdagen för det förslaget eftersom sossarnas budget föll innan jul. Och det ingick inte i den budgetproposition som klubbades. 

Höja pensioner var Vänsterpartiets krav för att rösta grönt till Andersson och de utmålade det som att Vänsterpartiet fixat pensioner. Även det är falskt och jag har skrivit om det. 

Pensionsmyndigheten fick i regleringsbrevet för 2022 uppdrag att förbereda för något som inte ens är beslutat. 

Än en gång ska miljontals skattepengar slängas på att skynda på processen för maktgiriga sossar som chansar med våra pengar för att kunna köpa röster i valet 2022. 

Notera också datumet. Pensionsmyndigheten ska snabba på att anpassa systemen så att garantitillägget som inte ens finns ännu ska kunna betalas ut strax innan valet 2022. Om inte det är definitionen på valfläsk vet jag inte vad som är. 

När ska oppositionen protestera mot det här? När ska fler uppmärksamma regeringens uppenbara missbruk av myndigheterna för egna syften och framför allt för valrörelse?

………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!