Sök
Stäng denna sökruta.

Har vi fått expertstyre?

Det framförs ofta som ett alternativ till demokratin av folk som helt enkelt ogillar demokrati. De senaste åren har kraven framför allt kommit från miljörörelsen, som generellt sett har en stor andel av demokratiföraktarna i världen historiskt. Dark green är till exempel en sådan etablerad antidemokratisk rörelse och forskaren Andreas Malm och filosofien Torbjörn Tännsjö luftar idag dessa idéer.  Att avskaffa demokratin i klimatets namn.  De flesta länder har det Sverige har, representativ demokrati vilket innebär att man har val med fasta mandatperioder och partier som man kan rösta på, som i sin tur representerar befolkningen i ett parlament av något slag. Expertstyre är däremot som det låter, experter styr.  Det finns exempel på när demokratier haft delar av teknokrati...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon