Muslimska amatörer

Jag har roat mig med att läsa partiprogrammet för politik-Sveriges senaste uppkomlingar – det orange partiet av skäggmän och hijabister som säger sig representera alla muslimer och minoriteter i Sverige. 

Partiledaren kom själv till Sverige i vuxen ålder. Och det är slående hur amatörmässigt deras politiska program är när man skrapar lite på ytan. 

Vi kan börja med bostadspolitik.

De vill att en helt ny myndighet startas som ska bygga bostäder i hela landet. Denna myndighet ska bygga inte bara hyresrätter tydligen men fokusera på det. 

Myndigheten ska sedan upphandla själva byggandet av privata bolag men de färdiga husens förvaltning (dock ej ägande) ska lämnas över till kommunala bolag som inte har vinstintresse. 

Men hyrorna ska inte kunna sättas fritt. Och befintliga hyror ”är för dyra” trots att beståndet av bostäder alltså består av helt nybyggda hyresrätter samt gamla med bruksvärdeshyror. Hur detta ska gå till rent praktiskt orkar inte Nyans specificera eller hur hyrorna ska kunna bli låga med dagens byggkostnader. Och staten har ju som vi vet aldrig löst saker billigare än privata företag en enda gång. Men lycka till med ”billiga hyresrätter” när en myndighet ska bygga samtliga hus i hela Sverige. 

Antar att de samtidigt tänker förbjuda privata bolag att bygga egna hus? Eller? Det är för övrigt förbjudet att förbjuda privat ägande. Det är en mänsklig rättighet och dessutom lyder vi under EU-lagar. 

Jag utgår också från att S och LO jublar över punkten ”öppna upp svensk byggmarknad för hela EU”.

De som stod och skrek ”go home” till det lettiska byggbolaget Laval år 2004. 

De vill också införa en hyresrättsskatt. Och ingen som söker bostad ska stå med verkligt namn utan anonymiseras eftersom Nyans vet att alla diskrimineras i hyresköer. 

Partiet vill också ”öka transparensen, att bostadssökande ska ha ”full insyn” i den sökta bostaden”. Menar de att de som köar för bostad ska kunna titta in i bostäderna? Se hur kön administreras? Vad exakt tänker sig partiet att transparensen ska bestå i? Fins inga bostäder kan inga bostäder delas ut, därför är det kö. Står man i kö får man en bostad till slut. 

De vill också bestämma att alla hyror i hela landet oavsett vem som äger husen ska ha frysta hyror i fem år. För alla vet att politiker kan bestämma sådant……. Eller så är det inte ett politiskt beslut. 

Bara genom att kolla på bostadspolitiken står det fullständigt klart att Nyans inte har en susning om hur demokrati fungerar, hur ekonomi fungerar, hur en enda bransch fungerar och vad politikens roll är. Eller vilka mandat politk faktiskt ger och inte ger. 

Partiets politik är skriven av folk med ett barns kunskapsnivå. Som tror att kungen bestämmer allt i Sverige. Det är en salig blandning av någon slags uppfattning att en politiker bara kan bestämma vad som helst. Om vem som helst. Och önsketänkande om en diktatorisk ordning. I kombination med tomtens önskelista. Och utan någon som helst förankring i kunskap. 

Sedan verkar Nyans tro att EU kan bestämma över hur många flyktingar länder ska ta emot. Och varifrån har de fått siffran 3,6 miljoner?

Det finns 60 miljoner flyktingar på flykt i hela världen om man ska räkna alla, även internflyktingar. Vilka är dessa 3,6 miljoner?

Dra in EU-bidraget? Vilket av dem? Tror Nyans att varje land får ett enda enskilt EU-bidrag alltså? Herregud. 

Vad tycker de om företagande då?

Samma amatörmässiga gissande och önskande där tyvärr. 

De kräver t ex att Skatteverket ska ha service på andra språk. De orkade tydligen inte googla. 

Hade de gjort det hade de hittat den här sidan:

De vill också avskaffa aktiekapitalet helt pga ”onödig symbolavgift”. Kan vara det dummaste jag läst hittills i deras ”partiprogram” som inte ens borde kallas det utan en önskelista gjort av barn. 

Aktiekapitalet är idag 25 000 kronor bara och många revisorer tycker att detta är väl lågt eftersom det inte ger bolagen de marginaler de behöver för att undvika konkurs. Nyans förstår dock inte ens aktiekapitalets poäng utan det är en ”onödig symbol”. Antar att nästa förslag kommer vara att kravet på bokföring och redovisning ska slopas pga onödigt. 

Nyans tycker också att just caféer och restauranger ska slippa allt möjligt. Moms, arbetsgivaravgifter. För alla vet att alla invandrare startar bara sådana bolag. Alla utlandsfödda som t ex vill köra taxi, starta städbolag, frisör, nagelsalong eller något annat ska betala fullt. Det är nästan så att man undrar om partiledningen själva bedriver just den verksamheten? Och tänker sig att i skattefrihet själva kunna tjäna sig en hacka? Fördomarna om invandrare haglar nämligen när man påstår att pizzerior och vattenpipcaféer är varje utlandsfödds dröm. 

Nyans skolpolitik har en enda bra sak – de är för friskolor. Gärna fler. 

Men där stannar det. För de vill såklart har fler sådana stiftelser som nyrekryterade kriminelle fd rektorn drev där man insynsskyddad kan stjäla barnen pengar och föra ut ur landet. 

Så fint ändå att partiet vill prioritera medborgarnas ”väl och ve före partiet”. 

Synd bara att de tror att kvotering av kön är tillåtet i näringslivet och utbildning. Det är det inte. Tvärtom är det diskriminering. Men Nyans vill kvotera in människor på grund av ras. Så som rasister alltid tycker. Själv tycker jag inte det finns raser av människor men så är jag inte rasist heller. 

Givetvis kräver ett islamistiskt parti att muslimer ska erkännas som en nationell minoritet eftersom det finns många rättigheter att hämta där juridiskt. 

Trots att de nationella minoriteterna är folkgrupper som bott i landet i många generationer, vissa är ursprungsbefolkning till och med, tycker partiet att en grupp som kommit senaste 30 åren ska anses vara nationell minoritet. 

De vill också att just islamofobi ska ha egen brottsrubricering och vi ska kvotera in just muslimer både till polisen och Säpo. 

Till skillnad från Socialdemokraterna hymlar de i alla fall inte med att de ogillar judar och särskilt Israel.

De vill kunna förbjuda svenska företag att ha någon som helst verksamhet på ”ockuperad palestinsk mark” och kunna straffa svenska bolag som samarbetar med bolag som gör det. Statssanktionerad blockad via privata bolag med andra ord. 

Om ni inte ännu är övertygande om att Nyans partiprogram skrivits av barn ska ni läsa deras politik för brott och straff.

”Unga under 18 år ska inte sitta inne alltför länge och definitivt inte med vuxna kriminella. Lång fängelsetid radikaliserar unga och kväver den framtidstro som finns kvar.”

Det är en härligt högstadie-inkonsekvens i hela partiprogrammet där man hela tiden säger emot sig själv och brottspoltiken är inget undantag. Som att de både tycker att man ska slippa straff och har hårdare straff, både att vård är grejen och stränga straff. De kan liksom inte bestämma sig ens i ett stycke. 

Det mest uppseendeväckande exemplet är kanske att de tycker att alla ungdomar gratis ska kunna begå brott utan straff. 

100 % straffrabatt för vilket brott som helst ”som inte är grova” om man är under 18 år. En fribiljett för att gangsters, många med just muslimsk bakgrund, ska locka deras föräldrar och de som är över 18 att rösta på dem i valet. Ser det ut som. De försöker inte ens dölja det. 

Utreda utvisning? Ingen i Nyans kan läsa tidningar tydligen för om de gjorde det skulle de se att juridiskt utvisas redan idag grova brottslingar. Det står redan i lagen. Tyvärr ska det krävas ”synnerliga skäl” och man ska inte ha stark anknytning, och många domstolar befolkas av aktivister idag som tolkar ”stark anknytning” som att man bott här några år så alldeles för få brottslingar utvisas. Men det behöver inte utredas. Lagen behöver skärpas. Ännu ett bevis på att de inte ens orkar ta till sig den mest grundläggande kunskapen om hur landet fungerar. 

Nyans tror också att Socialstyrelsen styr över all äldrevård i landet. 

De ställer upp i kommunvalen men har alltså ingen som helst aning om att det är kommunerna som ansvarar för äldrevården. 

Trots att de redan tror att myndigheten Socialstyrelsen styr äldrevården vill de ändå starta ännu en myndighet som ”granskar och godkänner äldreboenden”. Att vi redan har till exempel Inspektionen för Vård och Omsorg vet de inte heller. 

Trots att Yüksel själv är turk har han fattat att nyckeln till fler röster ligger i att få med sig bland annat den somaliska diasporan i Sverige, som vi såg i valet 2018 klanröstar och röstar etniskt på kandidater som sedan rönte stor framgång i några kommunala val (t ex Borlänge) och Leila Eli Almi som fick somalier i Angered att kryssa in henne mot löfte att vara deras representant i riksdagen. 

Så han har en lång radda med krav för just afrofobi. 

Som att införa rasistiska jämlikhetsdata, när SCB ska ges i uppdrag att registrera varje svensk baserat på hudfärg. 

Nyans kräver också kvotering på hudfärg, att polisen (igen) ska krävas att kvotera in svarta. Och att kvotering av svarta blir tillåtet i näringslivet och i utbildning. 

Här slutar Nyans politik. De har ingen politik om något annat. Och inte på ett ställe står något om finansiering helt enkelt för att kan man så här lite om politik och samhälle så förstår man inte en grundläggande ekonomi. 

De är betydligt mer oseriösa än Feministisk Initiativ, som var det stående skämtet innan vad gäller önskelista till partiprogram. Det går ännu mindre nu att ta de här soporna på allvar faktiskt. Ingen av dem vet ett smack om vad de håller på med och har ju inte ens intresse av att lära sig eftersom de gång på gång tas på bar gärning att inte ens orka googla sig fram till saker. 

Nyans har ingen logga ännu.

I svensk tradition har vi blommor men jag kan ge dem ett tips – clownblomman är ledig. 

…..

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

 

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!