Inte ens FN

Som jag skrev för några dagar sedan finns det många skäl att vara skeptiskt till vad som står i tidningen om klimatet. Men det finns tyvärr skäl att vara skeptisk även emot internationella organisationen som FN.

I somras kablade mäktiga FN ut ett konstaterande att svälten på Madagaskar var världens första svält orsakad av klimatkrisen. Att det var för att jorden är lite varmare som barn nu svälter på den afrikanska ön. 

Enligt The World Food Programme kämpar över en miljoner människor mot svält. 

Världens medier hakade på, även de svenska. Vi har en klimatsvält, det är allvar. Världens första svältkatastrof på grund av klimatet. Miljöpartiet tänkte att de hittat en ny USP. 

Även hjälporganisationer som Water Aid publicerade nyheten. 

Sedan publicerade forskare nyheten att svälten på Madagaskar orsakats av det som brukar ligga bakom svält – fattigdom och ett dåligt organiserat underutvecklad samhälle. Inte klimatet. 

Men inga rättelser i svensk media, artiklarna ligger ute precis som originalet – att det är klimatkrisen som orsakat svälten. Trots att bland annat Reuters publicerat rapporten. Naturligt väder och fattigdom är orsaken. Men lyssna på vetenskapen vill ju inte klimatrörelsen när det gäller fakta som inte stödjer tesen tyvärr. 

Varför är Madagaskar fattigt då?

Ja, bland annat för att landet var en kommunistisk enparti-stat mellan 1975 och 1991.  Och som alla diktatorer förstörde han det som fanns att förstöra. 

Jag kommer att ägna ett avsnitt i Radio Kamrat åt bland annat Madagaskar i vår så vill ni veta mer om varför befolkningen idag svälter ska ni lyssna på det. 

……….

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!