Sök
Stäng denna sökruta.

Arbetskraft? Nja

Det är bra att SD, KD och M har enats i massa frågor. Men det är inte bra att de enögt ger sig på arbetskraftsinvandringen tycker jag.  Nu sträcker de ut en hand till det parti som på 70-talet slängde igen dörren till all form av arbetskraftsinvandring.  Min farfar Gino kom från klacken i Italien, södern, varmt och fattigt efter andra världskriget sökte han ett nytt liv i norr. Och hamnade på Asea i Västerås. Han var en av alla de arbetskraftsinvandrare som byggt upp vårt välstånd. Men på 70-talet hade LO fått nog av konkurrensen av flitiga utlandsfödda.  Eftersom de alltid kunnat köpa lagstiftning av Socialdemokraterna, som LAS och MBL, fick det sossarna att förbjuda arbetskraftsinvandring. Då fick...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon