Hemliga flygbiljetter

Kommer ni ihåg när regeringen smusslade hit IS-terroristernas vidriga fruar när kurderna fick nog av dem i lägret? Inte? Det blev ju rätt tyst om det rätt snabbt. 

Jag försökte då få besked i hur mycket det kostat skattebetalarna. 

Fick jag det? Bedöm själva.

Jag begärde då överprövning. För beslutet om sekretess har en tjänsteman fattat så min begäran krävde då ansvarigt statsråd att fatta beslutet, det vill säga Ann Linde. 

Slutsatsen att Utrikesdepartementet VERKLIGEN inte vill att väljarna ska veta hur mycket skattepengar som lagts på att flyga hem vidriga IS-kvinnor till Sverige med sina barn, som i värsta fall är små tidsinställda bomber redo att kriga mot kuffarna på hemmaplan. 

”Om uppgifterna (red.anm summorna för flygbiljetterna) röjs kan informationen användas på ett sådant sätt att den konsulära verksamheten äventyras”.

Så om du och jag får veta hur mycket terroristerna kostat oss är det likställt med någon slags spioneri? Jösses. Det ”skadar landet” att vi får veta summan. 

Hur hanterade jag detta besked då?

Jag gjorde en helt ny slags begäran, som inte ska betraktas som samma som förut. För den här gången har jag specifikt bett att inte få fakturakopior utan bara summan, i mail. Totalsumman. Nu hittar säkert samma tjänsteman på samma bullshit men jag tycker ändå inte man ska ge upp i första taget. 

 

….

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!