Sök
Stäng denna sökruta.

Jaktsäsong i offentliga register

Något väldigt svenskt är besattheten av statistik och data. Det är den som byggt upp hela vårt system med personnummer där du som svenskt inte kan i princip göra någonting i din vardag utan en legitimation med ditt personnummer. Inte hämta paket, inte hämta mediciner, du kan inte ens köpa saker i en affär eftersom få tar kontanter idag och du inte kan få ut ett bankkort utan legitimation.  Vi samlar in mängder med data om människor också varje år. Om deras inkomster, inbetalade skatter, vilka bilar de äger, vad de köpt och sålt varje år, vilka fastigheter de äger, var de ligger, vilket marknadsvärde de har, vilka de bor med. Allt finns i offentliga register och allt går...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon