Så konstigt

Mot bakgrund av vad jag skrev härom dagen om Al Azhar-skolan, är det inte intressant att den blogg som drivs av två personer och som på heltid i princip påstår att de granskar friskolemarknaden inte i ett enda inlägg granskat någon av de skolor som är islamist-ägda?

De har inte skrivit en rad om Al Azhar till exempel. Vars rektor ju suttit inne i flera år för att han förskingrat skolpengs-pengar när han tänkte att elevernas pengar skulle bygga upp en islamistisk bank. Eller Römosse-skolan vars ägare är en representant för Muslimska Brödraskapet. 

För att granska friskolor är den här bloggen förvånande ointresserad av de friskolor som de facto förskingrar pengar och gör saker med skolpengen som att separera flickor och pojkar samt har bön på schemat, saker som man alltså inte får göra enligt lagen. 

Istället ägnar sig den påstår friskolegranskande bloggen enbart åt en skara utvalda aktiebolag drivna av svenskar, de mest populära skolorna och i synnerhet Engelska skolan. De skulle kunna kalla sig IES-granskare istället för Balans för mer obalanserad granskning får man leta efter. 

Man kan nästa tro att bloggen är betalda.

Av säg LO och S som ju ogillar att IES är en mönsterskola med flera hundra tusen barn i kö och där elever och föräldrar år efter år är supernöjda med utbildningen. Men att några utlandsfödda elever inte få bra utbildning gör ju inget när man jakten handlar om påstått rika svenskar. 

Att IES har hög andel utlandsfödda nöjda elever och föräldrar bortförklarar de med att det bara är utbildade föräldrar och i ett svep förnekar de fakta att skolor som IES är en av de bästa integrationsplatserna vi har. Men är man mest intresserade av svenska medelklasselever och inte utlandsfödda som har verkliga behov som gör man som arbetarrörelsen alltid gör – man letar efter någon rik att skylla allt på. 

Hade bloggen verkligen varit balanserad hade de varit de första som skrivit och granskat de skolor som på riktigt ska bort från skolbranschen – islamisternas. Det finns inget gott som kommer ur dessa skolor nämligen. Barn som är födda i Sverige men även nyanlända hålls separerade från samhället av djupt konservativa muslimska föräldrar och skolorna drivs av landets mest namnkunniga islamister. Det finns inte en enda skola i landet med muslimsk profil som inte är anknuten till hårdföra islamister. 

Och flera av skolorna har som sagt redan åkt fast för ekonomisk brottslighet. 

Römosse-skolan ska stängas enligt Skolinspektionen, även om det nu föreligger en överklagan är det alltså statens åsikt att ägarna är för olämpliga. De är islamister, bland annat. Som alltid. 

Römosse-skolan förlorade bidraget från Göteborgs kommun i höstas, sedan fick de tillbaka det i och för sig för att bland annat Moderaterna röstat för (!). 

Waberi heter somaliern som var rektor och som nu utreds för…..ni gissade det, ekonomiska oegentligheter med skolans pengar. Waberi satt för övrigt i riksdagen för Moderaterna tidigare, pinsamt nog för dem. 

Varför ger sig halvtidsanställda bloggare gång på gång på den skola som är mest framgångsrik när det finns en massa andra skolor att granska? Kommunala skitskolor till exempel. 

Om man verkligen bryr sig om kunskap och barnen skulle de granska alla dåliga skolor, inte de skolor som är bäst. Mer bevis på att de köpta lobbyister finns tyvärr inte alldeles oavsett hur många skärmdumpar de publicerar som ”bevis” på att de får in hundratusentals kronor i Swish av generösa människor på svenska QAnon – Skoltwitter. Varje gång jag skrivit om dem twittrar de två fåniga bloggarna att ni har de minsann slagit Swish-rekord. Så jag ska förekomma dem. 

Copy paste det här: ”Uvell skriver igen. Hurra! Så idag fick vi in 244 711 kronor i donationer på två timmar. Skriv mer om oss. Pengarna ramlar in.”

Eller: ”Idag har vi fått 799 000 kronor i Swish för att Uvell bloggat. Hurra!”.

Kul att vuxna människor tror att folk går på det där men de är tyvärr inte så framgångsrika så de gör väl vad de kan. 

…………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!