Radio Kamrat återuppstår

I februari 2021 startade jag min andra podcast efter att ha lagt ner Borgarbrackor 2017. 

Efter två valrörelser där ett enskilt partis historia idisslades om och om igen såg jag behovet att ska vi prata historia då ska partiet med den enskilt värsta historiska bakgrunden upp på planen – Vänsterpartiets.

Kommunisterna i riksdagen som inte utesluter väpnad revolution, som i valet 2010 ville införa planekonomi och som hyllat de värsta förtryckarna och mördarna genom historien. Som finansierats av Stalin och som bjöd in de vidrigaste i världen till sina kongresser. 

Så jag bestämde mig för att släppa ett avsnitt i veckan om kommunism. Som tar upp alla aspekter av kommunsim. Historiska despoter, länder, terrorgrupper, nutid, dåtid, spioner, kända kommunister, martyr, läger. Och jag inledde med historiens mest kända – Mao, Pol Pot, Lenin, Stalin. Jag har nu börjat återvända till dessa massmördare för specialavsnitt om enskilda delar av deras långa period av mord och lidande. 

Jag har också till stor del sparat det som är specifikt för Vänsterpartiet medvetet till valåret, även om jag i många avsnitt haft med svenska kopplingar till det jag pratat om. Inte sällan har Socialdemokraterna dykt upp. 

Jag hann släppa 40 avsnitt och få 110 000 nerladdningar totalt innan jag i november bestämde mig för att lägga podden på is. 

Syftet med podden var att hjälpa Moderaterna som jag då kandiderade för men efter att Moderaterna i Stockholm valde att förnedra mig och medlemmarna som gav en solklar riksdagsplats med att ”erbjuda” plats 19 kändes det inte aktuellt. Jag har även gått ur partiet. Gratislunchen för Moderaterna är över och jag är inte en del av Moderaternas valrörelse på något sätt. 

Som liberalkonservativ eller frihetligt konservativ som man också kan kalla mig har jag uppenbarligen ingen plats i partiet men sökte och fann ett annat sammanhang – den konservativa tankesmedjan Oikos. 

Så idag släpps det första avsnittet av den återlanserade Radio Kamrat, i samarbete med Oikos. En julklapp till alla trogna lyssnare och en julklapp för er som ännu inte kommit igång och lyssna. 

Dagens avsnitt handlar om de kurdiska kommunistiska grupperna PKK och PYD, som Socialdemokraterna stöttat efter att ha köpt en röst av Amineh Kakabaveh för sin regering. 

Från och med den 19 januari släpper jag i samarbete med Oikos ett avsnitt varannan vecka fram till valet. I syfte att sätta kommunismen generellt men specifik Vänsterpartiet och även Socialdemokraterna på dagordningen. 

Ska vi ägna ännu en valrörelse åt att prata historia ska nämligen kommunismens alla offer få en röst. Och den vill jag bidra till att föra fram i svensk offentlig politisk debatt. 

Jag vill därför folkvalda om kommunismen. Om historiska händelser, om despoter, om länder, om terrorgrupper, om dagens politikers bakgrund, om hur kommunismen stöttats av svenska politiker. Målet är att alla ska lära sig något nytt varje avsnitt. 

En podd finns inte om den inte har lyssnare. 

Har du ännu inte börjat lyssna – bidra till att sprida kunskapen genom att lyssna och rekommendera den till vänner. Du hittar podden på Itunes, Spotify, Acast och andra poddappar. Du kan även lyssna på den via Podbean och sök efter Radio Kamrat. 

Avsnitten är 30-45 minuter långa. De måste inte lyssnas i någon särskild ordning utan välj de avsnitt ni är mest intresserade av. Jag hoppas ni börjar lyssna. 

Hoppas vi ses 2022!

……….

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!