Islamistpartiet

De kallar sig Fajans, ursäkta Nyans. De var från början i princip bara Grå Vargarnas Michael Yüksel vars pappa är en framstående fascist i Grå Vargarna och han själv varit/är aktiv. 

Yüksel ska liksom Mehmet Kaplan ses som AKP och Erdogans förlängda arm i Sverige då Grå Vargarna har nära band med AKP. 

Det som satte igång mediebevakningen av Yüksel som sedan fick honom utesluten var inte att Centerpartiet plötsligt fick vetskap om att han var högerextrem turkisk nationalist. Nej, det visste de när de satte honom etta i Göteborg. Utan en debattartikel som Kurdo Baksi (bror till socialdemokraten Nalin Pekgul) publicerade 19 augusti 2018, i valrörelsen. 

Han var nämligen och kampanjade i Turkiet och fick då massa hjälp av Erdoganstyrd media. Uppmaningen var att alla med turkiska rötter i Sverige borde rösta på Yüksel. Inte Centern utan honom personligen. Så det är lätt att gissa att han får samma uppbackning för Fajans, förlåt Nyans. 

Man behöver 280 000 röster för att ta sig in i riksdagen och att en turkisk nationalist lyckas ena alla de olika grupper muslimer som finns känns otänkbart men jag blev mindre övertygad nu när han lyckats rekrytera somaliern och islamisten Bashir Aman Ali. 

Han var rektor på mycket kritiserade Al Acharskolan och ordförande i den stiftelse som äger skolorna. Om ni trodde skolan var konfessionell ska ni tänka om, de flesta muslimska skolorna har låtit bli att ansöka tillstånd för det utan drivs som vanliga friskolor ”med muslimsk inriktning”. 

Varför det här ens är tillåtet är en gåta. Ska vi komma åt islamisterna ska vi 1) förbjuda skolor som är religiösa att drivas som annat än konfessionella 2) stoppa etableringar av muslimska skolor av integrationsskäl. 

Att ge sig på kristna och judiska skolor som inte har något problem och är integrerade är idiotiskt när problemet vi vill åt är de muslimska. 

Bashir Aman Ali är inte bara rektor, han är kriminell.  I juni 2019 dömdes han och tre andra styrelseledamöter för stiftelsen som äger skolorna till 4 år och 6 månader i fängelse. 

Islamisterna hade helt sonika tagit skolpengen och sparat för att satsa 10 miljoner kronor på en muslimsk bank med hjälp av diktaturen Qatar, som också


Skolan startade sin verksamhet 1995 under namnet Alelown Al Islamia och drevs av dess stiftelse. 1997 tog Al Azharstiftelsen över driften av skolan som då fick namnet Al Azhar. Namnet är taget efter det första islamiska universitetet Al Azhar i Kairo och betyder ”blomstrande”.

Skolans inriktning är konfesionell med islamisk inriktning. Redan 1996 godkändes skolan i Örebro under namnet Al Elowm al-Islamiaskolan. Den var en av tre under det namnet som drevs av en bedrägeridömd muslimsk friskolerektor i Malmö, som anordnade moskébesök på Islamic Center för skolbarnen varje fredag. 1998 bytte skolan i Örebro huvudman till Al-Azhar stiftelsen med organisationsnummer 875002-8402. Skolan bytte samtidigt namn till Al-Azharskolan i Örebro.


Trots att huvudmännen och rektorn dömdes till fängelse redan i juni 2019 så tog det två år innan Skolinspektionen stängde två av skolorna. 

Men skolan i Vällingby finns kvar. I båda skolorna har majoriteten av eleverna haft somalisk bakgrund så rekryteringen av Nyans ger dem tillgång till många somaliska röster, de som får rösta i valet. Man måste vara medborgare för det. 

Dock har även skolan i Vällingby oegentligheter för 2019 krävde Skolverket tillbaka 1 miljon kronor i bidrag de fått för lärarlyftet som de inte använt till lärarlöner. 

För er som vill förkovra er mer hur den förekomna ekonomiskt kreative före detta rektorn och bedragaren tänker kan ni läsa i den här uppsatsen jag hittade från Lunds Universitet där han är intervjuad. 

Där får man bland annat veta att han har 11 barn själv i ett radhus i Kista. 

Man får också veta att penningförmedling var det första han började med. Och att skolverksamheten 2017 var den största muslimska friskolan i Norden med 300 anställda och 2000 elever. Innan två skolor stängdes i Örebro alltså. 

Eftersom Sverige tagit emot så otroligt många muslimer var det bara en tidsfråga innan någon skulle starta ett islamistiskt parti. Det gör det dock inte mindre oroande att det nu finns ett. Och att en högerextrem nationalistisk turk lyckats rekrytera en islamistisk somalier var faktiskt något oväntat, åtminstone att det skulle gå så pass fort. Nu vet inte jag hur populär han numera är i islamistkretsarna efter att han suttit inne men det är lätt att ändå gissa att det är oförändrat – han åkte fast för att ha tagit skattepengar för att starta en muslimsk bank. 

De kommer inte få 280 000 röster, många muslimer har nära band med Socialdemokraterna av tradition och dessutom Miljöpartiet och de kommer inte ge upp utan fajt. Tvärtom, jag antar att de mobiliserar i förorterna sedan länge för att inte tappa röster dit. Men kanske kommer de in i någon kommun eller två. 

Jag har inte velat skriva om dem för att inte ge dem uppmärksamhet, det är en balansgång. Men med den här nya rekryteringen kändes det som att undvika att skriva var omöjligt. 

Jag håller ögonen på dem. 

…………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

 

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!