Vi har aldrig varit säkrare

Inte om man pratar om risken att dö i klimatrelaterade saker. Trots att klimatrörelsen, miljörörelsen, alla de påstått gröna partierna, alla politiker som vill plocka poäng på klimatet och en enig mediekår kablar ut.

Det visar det här diagrammet som Björn Lomborg från The Copenhagen Initiativ publicerade på WSJ Opinion i höstas.  Siffrorna kommer från The Global Disaster Database. 

 

Men det mest effektiva vapnet för att skrämma upp folk är ju döden så även FN:s klimatpanel, eller snarare vad media tolkar att FN:s klimatpanel säger (inte samma sak nämligen) – att fler kommer dö i klimatkrisväderrelaterade saker. 

Greta Thunberg är en av de största ”vi kommer dö”-månglarna som ifrågasatt gång och på gång får påstå att fler människor dör av klimatkatastrofer och att vi kommer dö. 

Hon har helt rätt i att alla kommer dö ty att vara människa är ett 100 % dödligt tillstånd men vi kommer inte dö av klimatkrisen. En forskare på norska statistiska centralbyrån gjorde i en debattartikel ett tappert försök att försöka förklara det här för svenskarna.

Men så länge döden är deras starkaste argument kommer klimathysterins främsta PR-byråer. Så att fler kommer dö i extremväder är tyvärr idag en vanlig myt som sprids glatt om och om igen. Som här till exempel.

Tänk om fler kunde lyssna på vetenskapen istället.

Då skulle betydligt färre behöva gå kurser för att hantera sin klimatångest. 

…….

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!