Sök
Stäng denna sökruta.

Prata om döden

Med anledning av att regeringen som förväntat utnyttjar sin rättsliga joker pandemilagen och förlänger känslan av kris in i valåret, utan protester från ett enda annat parti i riksdagen, är det dags att prata lite om döden. För vi måste sätta det här i en relevant kontext.  Vad dör folk av? Vad är farligt? Och vilka dör av vad? Vi kan börja kolla på den korta rapport Socialstyrelsen publicerar varje år om dödsfall 2020. De konstaterar direkt att dödligheten var i genomsnitt 91 070 åren 2015.-2019 och att 2020 års dödlighet på 98 229 personer är en ökning. Men också att en ovanligt stor minskning, hela 21 %, i dödligheten av just andningsorganens sjukdomar samtidigt inträffat. Det vill säga,...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon