Var tog friheten vägen, Moderaterna?

Alla som följt mig under hela pandemin vet att jag varit djupt kritisk till oppositionen från start. Som istället för att vara just opposition varit hundar i koppel till regeringen. Extra kritisk har jag varit till Moderaterna. 

En gång var frihet ledstjärnan för partiet. Nu verkar man ha tappat bort det på vägen. 

För att återknyta till mitt inlägg om bristen på opposition tänker jag två aktuell exempel på just Moderaternas borttappade frihet. 

Det ena är en motion skriven av Erik Ottosson, riksdagsledamot. Den skrev han 2019.

En moderat tycker att små barn ska tvingas vaccination mot föräldrars vilja och att staten dessutom ska kunna straffa föräldrar. Trots att vi har en hög frivillig vaccinationsgrad. En socialistisk lösning. Istället för att t ex avkräva de som vill söka asyl en obligatorisk hälsoundersökning. Vilket då bygger på frivillighet. Man kan låta bli att söka asyl. Eller att förskolor ska kunna kräva att barn är vaccinerade. Det bygger också på frivillighet. Då har man valet att strunta i förskola. Men moderat Ottosson väljer istället för frihet alltså tvång. 

Ironiskt nog skriven innan pandemin. Innan Moderaterna krävde obligatoriska munskydd och vaccinpass överallt. Och innan Moderaterna slutade vara näringslivets försvarare mot socialismen. 

Pandemin har tyvärr visat att näringslivet inte längre har några som skyddar deras intressen i riksdagen. När alla partier i två år tävlat om att förstöra så mycket som möjligt för alla möjliga sorters företag har Moderaterna velat ta täten i restriktions-auktionen. 

Och inte ens nu, när den idiotiska pandemilanden som aldrig borde klubbats förlängdes och regeringen givetvis passar på att utnyttja den trots att inte ett enda vettigt smittskyddskäl motiverats, säger Moderaterna någonting. 

Jag var besviken redan då på detta och tills det parti som borde försvara friheten och företagen skärper sig tänker jag fortsätta vara kritisk. 

Varför är det här okej?

Varför ska vi återigen låta socialister formligen slakta entreprenörers livsverk utan protest och debatt? Var är Johan Mörks allierade i politiken? 

Och varför i hela friden ska regeringen få orsaka mass-avhopp och avbokningar för en bransch som redan snart blött ihjäl igen, och igen utan att någon försvarar friheten?

Istället har Moderaterna under hela pandemin fokuserat på den socialistiska lösningen ersättningar. När de kunde varit företagarnas röster i det här vansinnet. Ersättningar är dåliga plåster på livshotande skador. Massor av dem har inte ens betalats ut av nitiska myndigheter medan föreningar bara kunnat casha in utan kontroll. I vanlig ordning har företagarna misstänkts för fusk innan de ens fyllt i blankettberget medan ”kulturföreningar” och annat trams både fått behålla bidrag för saker som inte genomförts och fått nya. 

Jag skäms faktiskt över att hela branscher lämnats i sticket av politiken. Och nu är det val snart. Vilket parti ska landets krögare och hotellägare rösta på? Taxibolagen som konkat i stor omfattning i huvudstaden att det idag är svårt att få tag i en taxi? Konsertarrangörerna och privatteatrarna? Och alla entreprenörer runt omkring som lever på dem? De som lever på upplevelser, resor, nöje och mat?

Krogarna idag har brist på folk, de som överlevde. Om ni tycker att ni får dålig eller fumlig service är förklaringen just det – tiotusentals servitörer och andra restaurangfolk har lämnat yrket. De nya som fått jobb är som sagt nya många av dem. 

Alla förstår att restriktionerna BARA är politik. Vi har ingen smittspridning att tala om och vi har knappt några på IVA. Folk dör inte längre av Covid och bara för att panikslagna Svenssons söker vård på akuten för influensabesvär betyder det inte att läget är kritiskt. Folk söker tyvärr varje år akut hjälp för simpla saker. Som kräksjuka och influensa. 

Och alla förstod att bara det faktum att regeringen nu utan protester får införa restriktioner som inte är motiverade annat än för att vinna valet 2022 kommer leda till just det där – folk tror att man måste avboka saker. Och gör det. 

Läser i flödet nu om folk som just avbokar resor till Paris och julbord för att de tror att det är ansvarsfullt. För regeringen har ju sagt det. 

Bakom varje avbokning är en massa företagare som blöder pengar. 

Jag skäms. 

Ett socialistisk land utan opposition är en socialistisk enpartistat och i frågan om pandemin är vi farligt nära där tyvärr. 

…..

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!