Valåret och fifflet med statistik

Jajamensan. 

Nu återinför siffer-trixar-regeringen fiaskot Extratjänster för att återigen inför valet 2022 gömma mängder med utlandsfödda i arbetslöshetsstatistiken och låtsas som om det fått jobb. 

Genom att tvinga kommuner och myndigheter att ta emot utlandsfödda mot att staten inte bara betalar 100 % av lönen, man strösslar dessutom ”erbjudandet” med att dessutom betala ”handledarstöd”. Med andra ord, man mutar kommuner och offentlig verksamhet med extra pengar bara de tar emot arbetslösa ett år, över valet. 

Jag har skrivit om den här jättebluffen tidigare.  

För inför valet 2018 insåg sossarna de otroligt höga och stigande arbetslösheten bland utlandsfödda så man hittad på ännu ett bluff-jobb 2017, även moderna beredskapsjobb hittades på, och sedan satte man beting för myndigheter, kommuner etc. Med alla medel tillåtna skulle siffrorna pressas inför valet 2018 bara för att de utan att skämmas avvecklade allt hösten 2018. Då hade de ju redan med Centerns hjälp vunnit valet och de före detta arbetslösa under valåret blev igen arbetslösa. 

Nu gör man om hela karusellen. 

Så här fungerar det: 

Man påstår för det första att Extratjänster också kan sökas av alla långtidsarbetslösa men i praktiken vet alla handläggare som ska bevilja det här att utlandsfödda är prio ett. Så ser det också tyvärr ut med det mesta av AF:s verksamhet idag, man lämnar svenskar åt sitt eget öde medan alla resurser läggs på utlandsfödda. Jag har fått åtskilliga rapporter inifrån verksamheten om just detta. 

Handläggarna ska alltså i år skyffla in så många utlandsfödda som möjligt in i Extratjänster.

Man har dessutom från regeringens sida kommit på att även föreningar och trossamfund ska få anställa för att maximera output. Och vi vet sedan gammalt att just islamisterna i landet är välorganiserade, har massa olika föreningar och maximera en massa skatteintäkter. Med regeringens goda minne skickas alltså en massa muslimer rätt in i lejonkulan av landets hårdföra islamister att värva och påverka under ett år. 

Det pikanta med Extratjänster är inte ens att dess enda syfte är att lura väljarna inför valet eller att det i princip bara är utlandsfödda som får dem. Utan hur själva systemet är konstruerat. 

Först betalar staten alla som tar emot dessa personer HELA lönen på 20 000 kronor per månad. Inte en dålig lön för någon som kanske aldrig arbetat i Sverige. 

Enligt Verksamt.se blir den totala kostnaden per anställd för skattebetalarna för ett års anställning, och alla Extratjänster är 12 månader, 332 986 kronor. 

Men det räcker inte. 

För eftersom Socialdemokraterna mutar alla som mer eller mindre tvingas ta emot Extratjänster är kostnaden betydligt högre. 

De första 3 månaderna betalar staten 9 750 kronor extra för den anställda som mottagarna inte betalar en enda krona för i lön eller andra kostnader. Och övrig tid kvitterar man ut 22 500. 

Så för varje anställd en kommun eller dylikt tar emot tjänar de 32 250 kronor i skattefritt bidrag till kommunens verksamhet. Per år. 

Ett påslag på 10 % på bruttolönen för varje anställd bara för att sockra erbjudandet och bli av med så många som möjligt ur arbetslöshetsstatistiken inför valet 2022. 

Ja, det står att bidraget måste sökas men i praktiken finns inga hinder för alla som tar emot Extratjänster att beviljas detta. Eftersom varenda person som skickas dit redan bedömts av Arbetsförmedlingen vara lämplig att skyfflas dit och dessa personer är de som står längst från arbetsmarknaden. 

Och precis som förut kommer sossarna ösa pengar in i det här slukhålet, allt för att kunna ljuga för väljarna sommaren 2022. 

Varför regeringen ska komma undan med det här ytterligare en gång för att media skedmatas med lögner från Rosenbad förstår jag inte men det verkar som om jag och några Arbetsmarknadsnördar som skriver är de enda som intresserar oss för det här, förutom vissa oppositionspolitiker. I media är det som vanligt tyst.

Men hur ska väljarna kunna fatta ett informerat beslut på valdagen om journalister mycket hellre skriver om sina favoritfrågor än orkar läsa pressmeddelanden från Arbetsmarknadsdepartementet? Diskutera i grupp.  

……

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!