Sök
Stäng denna sökruta.

Om bara utländsk bakgrund fick rösta

  Varje vår och höst kommer SCB:s stora Partisympatiundersökning, den så kallade PSU-rapporten. Den är väldigt spännande för alla oss som arbetar med politik.  I våras kom den senaste, nästa kommer i början av december. Och jag blev nyfiken på att se hur den allt växande delen av de röstberättigande som har utländsk bakgrund skulle  rösta fram för riksdag om bara de fick bestämma.  Och hur detta har förändrats. Nyanlända får inte rösta. Om du har PUT får du rösta i kommunala val och regionval medan bara medborgare får rösta i riksdagsval. Men fler och fler blir medborgare av de som kom 2015 när vi tog emot till exempel EU:s högsta antal av afghanska unga män och 38 %...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon