Linnea svingar vidare med påhitt

Kommer ni ihåg tjejen som kallar sig det ödmjuka Twitter-namnet Rektor Linnea? Som vill bli hela Sveriges uppläxare i skoldebatten och är rabiata Skol-Twitters maskot?

Jag skrev om henne för något år sedan för att det var något skavde i den historia som gjorde henne just känd inom Skol-Twitter, eller som jag brukar kalla dem, Sverige svar på QAnon. De ser nämligen samma mängd konspirationsteorier bakom varje gardin. 

Linnea påstod nämligen att hon som rektor ringts upp av en rektor på en annan skola dit elever från hennes kommunala skola skulle börja. De hade valt bort hennes skola eftersom vi än så länge har ett fritt skolval och den här nya skolan var en friskola. Sablar, tänkte Linnea. Och hittade på att rektorn som ringde upp för överlämning frågade efter referenser. 

Varför påstår jag det? För att varken Linnéa eller Göteborgsposten har talat om vilken friskola det var. Man får inte göra så, varför det mest logiska borde vara att hänga ut friskolan som påståtts göra så. Men se, Linnéa ville inte ha ljus i det mörka hörnet varför hon blockade mig utan att svara. Journalisten på GP svarade däremot att de tyvärr (?) inte ställt den frågan till rektorn. Det är ju för jobbigt att göra sitt jobb som journalist. 

Givetvis bad ingen rektor Linnéa om referenser, det har hon hittat på men det gav henne en plattform. Så oavsett om den bygger på lögn, se på Pascalidou att det i svensk media inte spelar någon som helst roll. 

Men lögn är inget Rektor Linnea drar sig för. 

Det här är riktat till dig, Linnea för jag vet att du kommer läsa det här: det är så gulligt att du blockat min podds konto Radio Kamrat. Jag har ett antal fler konton, bara för att kunna läsa sådana som du. Men kämpa på. 

Idag twittrar Linnea ut ett slags hån till sin kompis som sökt stöd för stress på jobbet för att hon/han är chef över 16 personer. Vuxna personer. 

För Linnea är minsann chef över 350 personer och ska ha kontakt med 700 föräldrar och 45 medarbetare. 

”Tänk att det finns arbetsplatser där en chef har 16 medarbetare. Drömmen!”

Jag vet inte var jag ska börja faktiskt. Men kanske här – Linnea tycker alltså att hon är chef över 350 elever. Det är deras relation. Hon är chef och de är…..anställda? Medarbetare? Kollegor? Under henne i alla fall. 

Och ensam ska hon ha kontakt med ”700 föräldrar”. Handen upp alla med barn som dagligdags båda två har kontakt med skolan? Mina barn går i fyran. Jag får ett mail i veckan av deras lärare (massutskick tyvärr, inte ett personligt handskrivet bara till mig som Linnea verkar göra). Och vi har haft ett utvecklingssamtal. Det var det. Alla barn har dessutom knappast närvarande föräldrar så ens i bästa skolan handlar det inte om 2 föräldrar /barn.

Men 45 medarbetare låter ju ändå svettigt att vara ensam chef över. Låt oss kolla om det stämmer. 

Enligt Göteborgs kommun är hon för det första Biträdande rektor. Inte rektor över hela skolan. Och hennes ansvar är bara mellanstadiet. I själva verket är det en rektor, tre biträdande rektorer och en administratör som sköter kommunikationen till bland annat medarbetare. Jag gissar att inte 45 lärare jobbar med årskurs 4 till 6 enbart. 

 

Se där. Ännu en skarvning från Rektor Linnea. Sanningen är relativ i Angered tydligen. 

Men Linnea har det tydligen inte så svettigt på jobbet för kollar man hennes Twitter-flöde så uppdaterar hon oftare än jag själv gör och detta är en del av mitt heltidsjobb. Dessutom går hon Malmö högskolas löjliga och urbota dumma kurs om ”marknadsskolan” som aldrig borde finansierats av skattepengar utan det borde LO och S få betala själva ur egen ficka. 

En annan sak Linnea dragit ur den så kallade hatten är att Engelska skolan skulle ha en massa obehöriga lärare. Det är givetvis bara trams.

Hon hävdar att IES har 36,9 % behöriga lärare. 

Men innan jag svarar på det kan vi väl kolla på Linneas egen skola, hon är ju ändå chef över 350 elever och 45 vuxna och är den som ansvarar och bossar på skolan och därmed också anställer alla lärare. 

Hennes skola Nytorpsskolan har 47 % behöriga lärare. Rikssnittet är 70 %.

I själva verket har just Internationella Engelska Skolan tillstånd enligt Skollagen att anställa lärare med internationella examen. Deras lärare kommer inte från Mellanöstern eller Afrika med undermåliga skolsystem och icke verifierbara dokument utan från västvärlden. Många (de flesta ärligt talat) med mer avancerade lärarutbildningar än vi har.  Hur man ska kunna bedriva undervisning med en internationell profil utan internationella lärare har nog inte Linnea funderat på.

Varför Linnea anser att hon har rätt att ifrågasätta Storbritanniens eller USA:s lärarutbildningar övergår mitt förstånd men visar väl övermodet man får när man hyllas av en armé av foliehattar på Twitter varje dag. Men jag gissar att Linnea också verkar tro att hon står över Skollagen, som alltså medger att lärare med utländsk examen arbetar på skolor med internationell profil. 

I själva verket har Engelska skolan ungefär dubbelt så många behöriga lärare som Linnea har i sin skola. Varför anställer Linnea en massa obehöriga lärare på sin egen skola är ju följdfrågan. 

Ska hon skylla även det på ”marknadsskolan”? För skylla ifrån sig är ju alla lärare och bihang på Skol-QAnon otroligt bra på i sin lilla troll-bubbla. 

En annan stollighet hon sprider är att utländsk bakgrund inte alls är orsak till segregationen. För massa barn kommer ju från länder med högt välstånd. Det är förmodligen alla diplomater som bor i Härryda hon syftar på.

Är det inte lustigt att hon samtidigt inte erkänner dessa länders med högt HDI:s egna lärarutbildningar? Dessa elever orsakar alltså INTE segregation men de som har en lärarexamen därifrån har automatiskt en dålig utbildning och är därför oavsett vad skollagen säger inte behöriga och ska räknas som de som Linnea anställer. Det vill säga vem som helst utan lärarexamen. 

Samtidigt som Linnea sedan flera år ägnar dagarna åt att twittra anmälde hennes egna underlydande (45 medarbetare och 350 elever som ni minns) hennes skola för att lärarna blev så hotade att skyddsombudet drog i bromsen förra hösten.  

Hon har väl gett upp kanske och ser att fixa sin egen skola har hon inte kompetens att göra utan pissa på friskolor är så mycket skojigare. Och gå konspiratoriska kurser på distans om friskoleföretag. 

Man undrar ju när Linnea, som kämpar med att chefa över 350 barn och 45 vuxna helt allena, ska ta tag i det faktum att hennes egen skola är undermålig med obehöriga lärare och elever som lämnar. 

För 2019 var det 44 fler elever på skolan och fler lärare var behöriga. 

 

Kanske hade det gått lite bättre om Rektor Linnea  ägnat sig lite mer åt just rektors-delen och lite mindre åt jobbet att vara Skol-twitters totemdjur?

………………..

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!