Sök
Stäng denna sökruta.

Utbildning är inte lösningen

1,3 miljoner personer är inte självförsörjande. En mycket hög andel är utlandsfödda. Enligt rapporten från Entreprenörskapsforum som slog ner som en bomb för drygt ett år sedan är problemen värre än man kunnat tro.  Det tar 12-13 år innan ens hälften är självförsörjande på den låga lönen 12 800 kronor. År 2016 var 600 000 utlandsfödda bidragsberoende.  Hur ska vi lösa det här? Sosse-svaret är alltid - utbildning. Folk ska utbildas. Folk ska matchas till de jobb som finns. Och det finns massa jobb. Problemet är att det är jobb som kräver lång utbildning. Marknaden skriker efter sjuksköterskor, lärare och all slags IT-kompetens. Till exempel. Samtliga kräver lång högskoleutbildning, med undantag för självlärda programmerare. Men även det kräver en...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon