Gyttjebrottningen

Idag gick Annika Strandhäll ut och hävdade att dels är Moderaterna nazister, dels så kommer ”Moderaterna vrida tillbaka utvecklingen”. 

Överord och extrem verbal gyttjebrottning är dock inget undantag, det är regel i valrörelser för Socialdemokraterna. Ingen gräns är för låg, ingen lögn för stor. De kastar sig glatt och rullar runt i pölen. 

Löfven har ju redan sagt att demokratin är hotad om nästa statsminister heter Ulf Kristersson.

Olof Palme var en känd gyttebrottare och det är bara för att han blev martyr som man aldrig låter sossarna ta ansvar över att det hätska tonläget gällt sedan han var statsminister. Det är på inget sätt nytt i svensk debatt, Olof Palme uppfann tvärtom detta. 

När Bohman kritiserade sossarna hatade han socialdemokraterna. Han var förbannad och illvillig. 

Jävla Bildt anklagades för att vara kriminell. 

Moderaterna var en säkerhetsrisk. 

1991 i en intervju i Ekot sa dåvarande Ingvar Carlsson på fullt allvar att barn kommer att dö i Sverige om Carl Bildt skulle bli statsminister. 

I valet 2014 kallade Margot Wallström Alliansen för att ha begått ”ett väpnat rån mot samhället”. 

I valet 2018 släppte LO, som alltid satsar medlemmarnas pengar på sossarna, en valfilm där de påstod att folk inte skulle kunna bli gamla eller föda barn i Sverige om Moderaterna vann. Alla skulle bli av med sina jobb. 

Faktum är att jag 2018 samlade ihop alla sossarna gjort. Alla fulknep jag hade hittat. 

Jag har sammanställt ett axplock av vad sossarna redan ett år före valet har spottat ur sig om vad som händer om högern äntligen tar makten igen och kan fixa allt det de haft sönder. 

Demokratin är hotad, vi kommer driva utvecklingen tillbaka, vår människosyn är unken och vi har ett klassförakt där barn som mördas inte är människor. 


Nästa gång en sosse tar sig ton om tonläget kommer de som vanligt strykas medhårs av en förstående mediekår men i själva verket är de kärnan i det vidriga tonläget. Val efter val sedan 70-talets Palme-Sverige. 

…………

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!