Sök
Stäng denna sökruta.

Dadgostars friskola

Jag har kollat lite närmare på Vänsterpartiets ledares egen friskola hon gick i som barn. När bara 2,7 % av eleverna i hela Sverige gick i friskola.  Intressant nog har just den skolan ett av kommunens lägsta socioekonomiska index. Med det menar jag enligt den klassificering Göteborgs stad gör som baseras på en rad faktorer. Indexet bygger på data från SCB och tar hänsyn till variabler som invandringsår, högsta utbildning för vårdnadshavare, inkomst för hushåll, utländsk bakgrund etc.  Montessoriskolan Centrum har ett socioekonomiskt index på 57.  Är det inte festligt att vänsterns nya favorithatobjekt Engelska skolan har ett socioekonomiskt index på 91 och 88 strax ovanför?  Det är också djupt ironiskt att just lilla Montessoriskolan Centrum är en av de skolor...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon