Miljöpartiet vill ge arbetslösa semester

Den här perioden är känd som allmänna motionstiden. Då lämnar riksdagsledamöter in motioner de skrivit på under året, mest för ett sätt att visa vad man själv tycker och vad partiet tycker. De flesta blir andra mer än så men det visar ju var partierna vill. 

Miljöpartiet upphör aldrig att förvåna ändå. Nu tycker de att arbetslösa ska få semester. Folk som inte jobbar. 

I en motion underskriven av Leila Ali Elmi, ni vet ”ortens röst i riksdagen” som kryssade sig från plats 26 till etta i Angered med en kampanj på somaliska både digitalt och via event. 

Nej, Miljöpartiet. 

Folk som inte bidrar ska inte ha betald semester. Utan de ska snarare tvingas stämpla in precis som alla andra. Fika-bidraget som försörjningsstödet har blivit för framför allt utlandsfödda då majoriteten av de lever på bidrag första minst 8 åren i Sverige (då är 50 % sysselsatta men inte självförsörjande då heller) måste skärpas. 

Lever du på andra människors arbete ska du tvingas vara sysselsatt även om du är arbetslös, genom att studera och stämpla in måndag till fredag kl 9-17. Bidraget ska dras in om du inte stämplar in och lämnar du landet ska också bidraget ryka. 

En bidragsreform är verkligen nödvändig. 

Idag står 1 300 000 personer utan självförsörjning. Av den arbetsföra befolkningen.

Svenskt Näringsliv har gjort en efterlängtad rapport om självförsörjning där de konstaterar att av landets 5,3 miljoner invånare i arbetsför ålder (av 10,5 miljoner invånare, där pensioner, barn och studenter är borträknade) lever 1 300 000 på övriga 4 miljoner som tvingas betala för deras liv och uppehälle. 

30 % av befolkningen som kan jobba lever på de övriga 2/3-delarna. 

Men i Miljöpartiets Sverige är det här jättebra.

Så bra så att de som inte jobbar ska få vara ännu mer lediga på andras bekostnad med betald semester. 

Jag hoppas verkligen Märta Stenevis barnparti pallrar sig ur riksdagen snart.

……………..

Vill du se mig i riksdagen? Kryssa mig i provvalet 11-17 oktober för medlemmarna i Moderaterna i Stockholms stad. 

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!