CSN igen

En pigg läsare hörde av sig och tipsade om regleringsbrevet för 2021 för CSN, apropå att jag överklagat till Kammarrätten. Jag vill får ut siffror på summor för avskrivna lån för utlandsfödda för att man inte får tag i dem och jag gissar att skälet till nekandet är att de vet att siffrorna är höga för folk som helt enkelt studerat här gratis och sedan helt sonika flyttat tillbaka till hemlandet. 

I regleringsbrevet står följande:

Det är alltså så att även regeringen anser att myndigheten ska rikta särskilt fokus på att jaga utlandsfödda som struntar i att betala sina CSN-lån. 

Även just hemutrustningslånen, som jag redan i ett tidigare inlägg bevisat har hög andel avskrivningar, ska myndigheten just i år ägna sig särskilt åt att försöka få in pengar ifrån. 

Den här informationen ska jag komplettera min överklagan med. Nu ska det bli spännande att se hur höga summorna de facto är på utlandsfödda som kommer hit, studerar gratis på våra universitet och sedan struntar i att betala tillbaka när de utan att avregistrera sig flyttar tillbaka till hemländerna. 

………….

Vill du se mig i riksdagen? Kryssa mig i provvalet 11-17 oktober för medlemmarna i Moderaterna i Stockholms stad. 

Vill du visa uppskattning? Bli en Patreon

Swish: 123 444 5847

Sajten är öppen, inte kommersiell och gratis, väljer man att donera ska detta betraktas som en gåva utan krav på motprestation.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!